Portada > Actualitat > Notícies > Torna la delegació de Parets i la comarca de la seva estada a Nicaragua

Torna la delegació de Parets i la comarca de la seva estada a Nicaragua

01/03/2011

Ja ha tornat la delegació vallesana que la setmana passada va fer estada a Nicaragua per fer seguiment dels projectes de cooperació impulsats des del Vallès Oriental.

L’alcalde de Parets, Joan Seguer, en qualitat de conseller responsable del projecte AMUNORCHI del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Jaume Anfruns, Rosa Garcia i Ambròs Martorell, membres de l’entitat paretana Associació Solidària amb San Francisco del Norte, i José Manuel Murcia, regidor de Cooperació de l’Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles han pogut veure sobre el terreny com s’estan desenvolupant els projectes solidaris a les diverses poblacions agermanades i que pertanyen al departament de Chinandega del Norte.

La construcció d’habitatges, l’arranjament de camins i l’habilitació d’aules escolars són tres de les grans actuacions que s’estan desenvolupant a la zona. D’altra banda i en el marc del projecte comarcal AMUNORCHI, mancomunitat de municipis de Chinandega del Norte, s’està treballant en un projecte futur que consisteix en la reparació de maquinària per a l’arranjament d’accessos i vies de comunicació. Durant l’estada, la delegació vallesana va reunir-se amb membres de l’Asamblea Nacional per explicar aquest projecte de futur i van fer un seguiment dels recursos que s’han invertit en el Cuerpo de Bomberos Voluntarios de Chinandega.

El viatge coincideix amb el 10è aniversari entre l’agermanament de Parets del Vallès i San Francisco del Norte. La relació entre ambdues localitats va començar arran l’huracà Mitch que va devastar el país. Des d’aleshores Parets s’ha implicat amb el finançament de projectes per millorar la situació de la zona amb actuacions com arranjament d’accessos, noves carreteres o construcció de vivendes. D’altra banda, l’Associació Solidària amb San Francisco del Norte, entitat ciutadana creada a Parets, ha fet possible l’apadrinament de nens i nenes de San Francisco del Norte perquè poguessin anar a l’escola, col·laborant alhora amb la resta de projectes desenvolupats. La tasca de l'associació, a més, ha garantit que els infants apadrinats puguin fer dos àpats al dia.

Les despeses de l’estada a Nicaragua ha estat sufragada particularment per cadascun dels integrants de la delegació, si bé l’Ajuntament de Parets del Vallès ha fet una aportació de 727 euros per finançar el lloguer d’un vehicle que ha permès fer desplaçaments interns pel seguiment dels projectes a la zona.

Arxivat a: Cooperació
Escola municipal de San Francisco del Norte