Nou ajuntaments signen la Declaració per una gestió compartida del Baix Vallès

Dimarts, 8 de març de 2011 a les 00:00
Els ajuntaments de Parets del Vallès, Mollet, La Llagosta, Montornès, Montmeló, Martorelles, Sant Fost, Santa Maria de Martorelles i Santa Perpètua han signat la Declaració del grup de municipis impulsors per una gestió compartida al Baix Vallès.

En el document, els ajuntaments manifesten la seva voluntat de treballar conjuntament per oferir serveis a la població de forma compartida amb l'objectiu d'optimitzar recursos i millorar l'eficàcia. Aquesta col·laboració entre municipis afectaria a àmbits com la sostenibilitat, el medi ambient, l'urbanisme, l'habitatge, el benestar social, la joventut o la cultura, entre d'altres.

La setmana que ve, els municipis, que apleguen a uns 150.000 habitants, presentaran a Parets del Vallès un estudi que van encarregar a la Diputació de Barcelona sobre l'activitat econòmica, l'ocupació i la indústria al Baix Vallès. Aquest serà un àmbit prioritari per als nou ajuntaments que van signar ahir, 7 de març, la declaració.

També, està previst convidar altres poblacions, com ara Polinyà o Palau per tal que s'afegeixin puntualment a algunes de les iniciatives que es posin en marxa.

En la declaració es recorda que les primeres referències al Baix Vallès estan documentades a finals del segle XIX. A més, es destaca la ubicació d'aquesta zona, que dóna continuació a Barcelona a través de les més importants infraestructures viàries i ferroviàries del corredor de la Mediterrània.

Al text, s'assenyala que des de fa uns anys alguns municipis del Baix Vallès ja treballen conjuntament i això ha suposat la posada en marxa d'alguns projectes com els consorcis de Gallecs i de la TDT o el Govern Territorial de Salut del Baix Vallès. Al mateix temps, molts d’aquests municipis han impulsat plans estratègics dels quals s’extreu que, en plena crisi econòmica global, cal abordar els serveis i actuacions des d’una dimensió de cooperació territorial.

Darrera actualització: 02.05.2019 | 17:47