Concert Circular, estrena mundial el 23 de gener a Parets del Vallès

Dilluns, 19 de gener de 2015 a les 00:00
El Centre d’Estudis Musicals Maria Grever i l’Ajuntament de Parets del Vallès coorganitzen el Concert Circular, una experiència d’intel·ligència emocional i so a través de la música. És tracta d’un concert poc convencional que tindrà lloc aquest divendres, 23 de gener, a les 21h, al Poliesportiu Joaquim Rodríguez i que s’inclou dins la programació de la Festa Major d’Hivern de Parets.

Concert Circular és un esdeveniment únic i pioner, creat íntegrament i dirigit per Ernesto Briceño, director de C.E.M. María Grever de Parets del Vallès.

L'objectiu del concert és crear una atmosfera sensorial a través de la música, il·luminació, i meditació activa, la immersió sonora binaural, on l'assistent estarà dins d'un gran Mandala percebent música en directe des de 4 anells sonors que evolucionen des del so pur (bols tibetans), la veu humana, un quartet de cordes i percussió, simulant el ventre matern.

Concert Circular és un concepte basat en diferents idees com les reflexions d'Alain Daniélou, famós musicòleg i indóleg francès, qui en el seu assaig titulat “Música i el poder del so”, parla sobre el poder i la influència que exerceix la música directament sobre la nostra consciència superior, un poder fundat en la puresa de les relacions harmòniques simples.

Un altre aspecte important en la creació de Concert Circular és la musicoteràpia com a disciplina de salut per produir canvis positius en la persona a través d'un procés experimental i interactiu amb la música.

L'esdeveniment compta amb una sèrie de col·laboradors i artistes participants de gran nivell per assegurar la qualitat del Concert Circular, com són els assessors Mara Dierssen, neurobiòloga, guardonada per la seva aportació a la ciència i la cultura en favor de les persones afectades amb la síndrome de Down.

Jordi Jauset, neurocientífic, especialista en musicoteràpia i prolífic autor de llibres sobre la neurociència musical. Enric Miró, antropòleg i especialista en expressions de cultura popular de Catalunya, Marroc i Amèrica llatina, formador d’educadors, responsable de l’àrea etnogràfica del projecte Cordes del Món, assessor en turisme cultural .

TaHaDi, trio de músics que interpreten instruments antics com el Didgeridoo i la Taula amb el més recent Hang, aconseguint sons harmònics propers a la naturalesa. El quartet Cordes del Món completa aquest grup de persones responsables d'oferir un espectacle pioner i únic.

Les entrades pel Concert Circular s'han esgotat aquest dimarts. Per a més informació podeu consultar el web: http://www.cem-mariagrever.com

Darrera actualització: 03.05.2019 | 08:11