Parets seu de la segona trobada de Ciutats Educadores

Dimecres, 26 d'abril de 2017 a les 00:00
Demà dijous, 27 d'abril, a partir de les 9 h i fins a les 18 h, tindrà lloc, a la masia de Ca n'Oms, la segona trobada de la Xarxa Temàtica 'Acompanyament a les famílies en la construcció de ciutats educadores', coordinada per Parets del Vallès i Avilés.

Durant la jornada es faran tallers formatius sobre models i espais de participació municipal, com ara l'elaboració de l'eina per a l'avaluació de la participació de les famílies en els respectius municipis o una posada en comú de l'elaboració del document marc amb aportacions dels diferents grups de treball.

A les 11.15 h, es farà la ponència de M. Jesús Comellas, Dra. en Psicologia i professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona i impulsora dels espais de debat familiars.

La trobada també servirà per donar a conèixer la Xarxa de debat Educatiu amb i per a les Famílies (XEF), que exposarà el seu treball, l'edició de continguts i la seva visió de la participació i aportació al municipi.

La primera trobada va tenir lloc al juny del 2016 al Palau de Valdecarzana d'Avilès, on es van presentar diferents experiències municipals i el pla de treball conjunt previst a desenvolupar. A banda de Parets i Avilès, hi van participar també representants de Sevilla, Xàbia, Lleida, Tarragona, Sant Cugat, Barakaldo i Vitòria.

Les trobades volen servir per reforçar el paper de les famílies en la construcció del model de ciutat pretès i crear un espai de reflexió en la mesura que s'impliqui el màxim de famílies en l'assoliment de l'objectiu comú de millora de l'èxit escolar. Alhora, s'analitza el paper de les Ciutats Educadores en les polítiques de famílies i educació.

Darrera actualització: 06.05.2019 | 11:26