Portada > Actualitat > Notícies > Un mes per a la igualtat: ‘Març de dones. Març de tothom’

Un mes per a la igualtat: ‘Març de dones. Març de tothom’

26/02/2019

Un any més, Parets celebra una nova edició del ‘Març de dones’, que enguany es durà a terme entre els dies 3 i 30 de març. El ‘Març de dones. Març de tothom’ inclou una tot un seguit d’actes i propostes amb l'objectiu d'impulsar la participació igualitària de les dones en la societat i el seu desenvolupament integral com a persones.

El tret de sortida a les activitats es farà el diumenge, 3 de març, al Teatre Can Rajoler, amb l’obra Només una vegada, interpretada per Anna Alarcón, Maria Pau Pigem i Bernat Quintana. L’espectacle tracta sobre la violència de gènere més comuna, la que no ho sembla, la que acceptem sense adonar-nos-en.

Divendres, 8 de març, a la plaça de la Vila, es procedirà a la lectura del manifest institucional amb l’objectiu de reivindicar el paper de les dones en la lluita pels seus drets, per la igualtat i la justícia i de la rellevància de les dones com a ciutadanes actives i els feminismes com a moviment social transformador.

El tradicional ‘Sopar de Dones. porta el teu plat i el teu somriure!’ es farà el divendres 15 de març, a les 21 h a la Sala Basart Cooperativa i inclou l’espectacle Qui no plora no mama, de Jordina Biosca, i final de festa.

Una de les activitats més esperada és la Marxa Violeta que es farà el dissabte 23 de març, una caminada popular per la igualtat amb un recorregut de 10 km per Gallecs, que compta amb el suport del CAM. Al final del recorregut hi haurà un vermut musical al Casal de Joves Cal Jardiner, amb la col·laboració de CEM Maria Grever. Els ingressos de les inscripcions, que són d'1 euro, es destinaran a l'Associació Tamaia, Viure Sense Violència.

El mateix diumenge, a les 17 h, al Casal de Joves Cal Jardiner tindrà lloc l’Akelarre popular, una activitat organitzada conjuntament amb l’Assemblea de Joves de Parets, que inclou jocs de taula feministes, la projecció d’un documental, poesia musicada i en llengua de signes, a càrrec de Bruno, i l’actuació de Pd Skateòliques, entre d’altres. Amb servei de barra i sopar.

A més de les activitats obertes al públic, durant el ‘Març de dones’ es faran tallers i formacions adreçades al professorat de l’Institut Torre de Malla, dins del projecte Gènere als Instituts, i als agents de la policia local, protecció civil, cultura, joventut, serveis socials i diferents entitats locals.

El programa d’actes clourà el dissabte 30 de març, al Teatre Can Rajoler, amb l’obra Abandónate mucho, un espectacle d’humor a càrrec de Las XL que desconstrueix el mite de l’amor romàntic.

Durant tot el mes, la Biblioteca Can Rajoler se suma al ‘Març de dones’ amb una exposició de documents relacionats amb aquesta temàtica.

Arxivat a: Benestar social
Sopar de dones 2018 img