Portada > Actualitat > Notícies > La biblioteca Can Butjosa en defensa de la literatura infantil tradicional

La biblioteca Can Butjosa en defensa de la literatura infantil tradicional

19/08/2019

La Biblioteca Infantil i Juvenil Can Butjosa de Parets del Vallès iniciarà el mes de setembre un projecte anomenat "12 mesos 12 rondalles". El projecte consisteix a dedicar cada mes a una rondalla en concret, al setembre tocarà La Caputxeta Vermella. Com a biblioteca especialitzada en literatura infantil i juvenil, el centre s'ha volgut posicionar a favor d'aquests contes tan qüestionats en els darrers temps. Els volen donar a conèixer des de la visió de la versió original, molt allunyada de les versions més conegudes, per tal de difondre aspectes desconeguts sobre les històries que expliquen i la seva visió antropològica, psicològica i filosòfica. La iniciativa vol promoure el fet de poder parlar dels contes sense els prejudicis que la societat actual està posant a sobre d'ells. Cada mes tindrà com a protagonista un conte i es faran activitats com ara l'hora del Conte, tallers, xerrades i una exposició d'il·lustracions per treballar l'expressió artística.

En els darrers anys han sorgit diferents tendències que parlen desfavorablement dels contes meravellosos i de fades, els contemplen amb desconfiança o com a elements no recomanables per a l'educació dels infants. Fins i tot s'ha arribat a parlar de fer-los fora de les biblioteques i de les escoles perquè es consideren sexistes o sense valors educatius. La Biblioteca Infantil i Juvenil Can Butjosa vol recuperar la rondalla tal com és i acostar-la a les famílies per fomentar una actitud crítica des del seu coneixement.

La primera sessió començarà al setembre i estarà dedicada a la Caputxeta Vermella; els dies 12, 19 i 26 de setembre, a les 18 h, es faran hores del conte dedicades a aquest conte popular. El dimarts 24, a les 18 h, es farà una xerrada sobre l'educació artística a través dels contes i es mostrarà una exposició sota el títol 'quan la rondalla és art'.

Arxivat a: Cultura
Sònia Biblioteca Can Butjosa