Portada > Actualitat > Notícies > Audiència pública del Govern Plural a la plaça Doctor Trueta per donar compte de les primeres accions de la legislatura

Audiència pública del Govern Plural a la plaça Doctor Trueta per donar compte de les primeres accions de la legislatura

07/10/2019

Aquest matí ha tingut lloc una roda de premsa organitzada pel Govern Plural que ha servit com a audiència pública davant de la ciutadania, en celebrar-se a la plaça Doctor Trueta. El govern de Parets ha donat compte de les accions dutes a terme en els primers mesos de legislatura i ha acceptat preguntes de periodistes i ciutadans.

El govern municipal el formen tres forces polítiques: Ara Parets-ERC, Sumem Esquerres a Parets, i Parets per la República-JuntsxCat. "L'equip de govern no és independentista; és un govern transparent, amb un projecte sòlid de poble, que respecta i dóna suport al veí de Parets Jordi Turull i que defensa els drets i llibertats", començava explicant l'alcalde de Parets, Jordi Seguer, per continuar explicant que aquests primers mesos de legislatura han estat molt intensos i els ha servit per engegar accions com les que s'han fet de manteniment de l'espai de la via pública amb la neteja d'espais amb perill d'incendi, la neteja de torrents i escocells per prevenir inundacions, i les previsions d'actuació de futur com la reforma del parc la Linera, el reasfaltat de diversos carrers i l'eliminació de barreres arquitectòniques.

El govern encarregarà un estudi per a la remunicipalització del servei d'aigua perquè "apostem pel capital humà de l'Ajuntament" i, en aquest sentit, tant l'alcalde, la primera tintent d'alcaldia, com la regidora que ha intervingut, han estat d'acord en donar possibilitats al personal treballador de l'ajuntament per tirar endavant els nous projectes.

L’ocupació laboral, un aspecte prioritari per a Parets

27 nous plans d'ocupació que es van incorporar el mes de juliol, 3 places laborals del programa Garantia Juvenil, i la nova convocatòria de 6 noves places de plans d'ocupació que s'obrirà d'aquí a unes setmanes, són una mostra de l'aposta d’aquest govern per reduir la taxa d'atur a Parets. En aquest sentit, s'han convocat ajuts i incentius econòmics per a les empreses que contractin persones de Parets i s'ha anunciat una reunió amb comerciants de Parets el pròxim 14 d'octubre. Cal destacar l'aposta per la restauració amb el Parets D-Tapes i la creació de l'associació de comerciants, així com la fira de nadal.

L’Ajuntament rebaixarà l’IBI i augmentarà la despesa en seguretat ciutadana

El govern treballa en una proposta que es vol portar al pròxim ple municipal per rebaixar l'IBI. Al mateix temps es presentarà un pla d'actuació que permetrà ampliar el cos de la Policia Local de Parets.

Una aposta per la transparència i la comunicació lliure i de qualitat

"La transparència i el canvi de la política comunicativa es demostra amb actes com el d'avui, fent una audiència pública al carrer, al costat de la ciutadania, sense res a amagar" explicava la primera tinent d'alcaldia, Casandra García, qui en finalitzar l'acte ha atès preguntes de mitjans de comunicació i també de ciutadans/es. En el seu torn, García ha destacat que en l'àmbit de la Comunicació l'Ajuntament ha establert el criteri de màxima transparència per als mitjans. "Els treballadors/es decideixen lliurement què és notícia i què no ho és, sota criteri periodístic, sense la intervenció política".

Més de 80 peticions resoltes gràcies a les xarxes socials

Les xarxes socials de l'Ajuntament han resolt, fins avui, 80 peticions, suggeriments o queixes que la ciutadania ha demanat mitjançant missatges privats als canals oficials de l'Ajuntament. A més, ha informat de més de 170 accions de Parets cada mes des de l'entrada de l'equip de govern. El butlletí municipal Parets al Dia s'ha renovat, amb informació més plural i una estructura que permet la inclusió d'articles i informació de tota classe. Pel que fa a l'emissora de ràdio municipal, RAP107 FM, es troba en la fase inicial de crear un nou model de ràdio amb més presència en el municipi i la confecció d'una graella estable de programació. La ràdio fa 40 anys de vida i aquesta efemèride serà celebrada tal com es mereix. La regidoria de Comunicació ha obert més espai i presència a totes les ideologies amb representació a Parets perquè "els mitjans públics de comunicació són de tots i totes" i s'aposta per una transparència total en els successos que passen a Parets, com ara les actuacions de la policia local.

Avancen a bon ritme les negociacions per construir el nou institut

El tema més destacat de l'àmbit educatiu, i compartit amb urbanisme, ha estat l'anunci que feia la primera tinent d'alcaldia, Casandra García, qui a més és regidora d’Educació, sobre el nou institut la Sínia, i és que avancen a molt bon ritme, ha explicat, les negociacions per cedir un terreny a la Generalitat per a la construcció de l'Institut i ja sabem que aquesta realitat arribarà d'aquí a molt poc temps.

La regidoria de Salut, a disposició del CAP per reduir les llistes d’espera

El primer que ha fet la regidoria de Salut ha estat establir un contacte directe amb el CAP Parets, ja que, tal com s'ha fet saber durant l'audiència pública, el Govern Plural és coneixedor de la problemàtica de les llistes d'espera del CAP. Tot i que la gestió de metges i personal d'aquesta institució no és competència de l'Ajuntament, la regidoria de Salut s'ha posat a disposició de la direcció del Centre d'Atenció Primària per treballar de forma coordinada. 

El projecte de la carretera C17, en marxa

El Projecte de la carretera C17 està tancat i l'any vinent la Generalitat adjudicarà l'obra. Ja s'ha aconseguit que l'enllaç de l'entrada tingui il·luminació, fet que ha incrementat la seguretat, i s'ha millorat la zona de vianants a l'indret de Can Volart. La regidoria d'urbanisme ha aconseguit que un tècnic municipal faci el seguiment de l'obra durant tot el projecte. A més, cal destacar que s'està treballant en les molèsties de soroll que ocasiona el Circuit, que s'ha posat en marxa la creació d'una taula per fer front al canvi climàtic, que s'està elaborant un projecte de reformes al carrer Major per solucionar els problemes actuals, i que d'aquí a poc temps s'adjudicarà la tercera fase de les obres del casc antic, la que compren els carrers Aurora i Ferrer i Guàrdia.

Pel que fa a transparència, la regidora Neus Jordà ha destacat que l'índex de transparència "no pot ser un altre més que el 100%; volem publicar tota la informació que aquest índex ens demana, però molta més, encara que no es demani, perquè volem una transparència total". En aquest sentit, Jordà ha destacat que el govern municipal ha contestat totes les preguntes i instàncies que des de l'oposició els han fet “per respecte als companys i companyes” i perquè, ha dit, creu que han de tenir tota la informació com a regidors i regidores electes.

Un regidor/a serà la persona de contacte per a cada barri

El nou format de les regidories de barri ha estat el tema més destacat dels que ha tractat Neus Jordà durant la roda de premsa. Les regidories de barri permet que cada regidor/a tingui un barri de Parets assignat i hagi d'atendre les peticions dels veïns i veïnes de forma personalitzada. Com que aquest espai estarà coordinat per Jordà, durant l'acte s'ha mostrat satisfeta de poder "tenir el privilegi de ser, literalment, al vostre costat".

Altres temes que s’han tractat durant el matí han estat la millora de l'APP corporativa amb nous continguts, la planificació per convertir parets en una ciutat intel·ligent; una smart city que faci del municipi un lloc més accessible i funcional utilitzant les noves tecnologies, o l'increment del pressupost de dependència per arribar a nous usuaris.

L'alcalde de Parets, Jordi Seguer, ha tancat l'acte amb el compromís de continuar en la línia de transparència que les tres forces del govern, Ara Parets-ERC, Sumem Esquerres a Parets, i Parets per la República-JuntsxCat, van posar com a punt de partida el dia que van començar a governar el dia 15 de juny del 2019: "continuarem donant compte i explicant tot el que fem perquè sigui la ciutadania qui, en el futur, decideixi si el canvi i la feina feta ha valgut la pena".

Arxivat a: Ajuntament
100 dies de govern 7/10/19