Portada > Actualitat > Notícies > Les dones i el feminisme, protagonistes del Març de Dones

Les dones i el feminisme, protagonistes del Març de Dones

27/02/2020

El 8 de març és la data marcada al calendari per festejar el dia de la dona a tot el món i Parets se suma a la celebració amb un març on la protagonista és la dona amb una vintena d’activitats dintre de la programació del ja tradicional Març de Dones.

El cicle començarà amb la xerrada ‘Ocupació i cures: dues dimensions de la vida quotidiana’ el 4 de març a les 16.30 h, a càrrec de Silvia Carrillo de l’entitat iQcoop.  La mateixa setmana, el dissabte dia 7, a les 20 h hi haurà una concentració mixta sota el lema ‘Ens volem vives!’ i després, a les 22.30 h dintre del Cafè Teatre, arribarà l’espectacle Degenérate mucho. Un show de Las XL que vol visibilitzar les desigualtats que provoca el binarisme de gènere.

La lectura del manifest institucional serà el 9 de març a les 12 h a la plaça de la Vila i el dimarts dia 10, la XEF organitza una trobada a l’Escola Lluís Piquer per treballar la coeducació en l’àmbit familiar.

Sota el títol ‘Porta el teu plat i el teu somriure!’, no faltarà aquest mes el tradicional Sopar de Dones a la Sala Basart Cooperativa el 20 de març. Tampoc no faltarà la ‘Marxa Violeta: Parets Feminista’ com a cloenda dels actes.

Dimecres 18 de març, de 18 a 20 h, el Casal de Joves Cal Jardiner acollirà la ‘Trobada de dones: Taller teòric i pràctic de sòl pelvià i hipopressius’, a càrrec de Meritxell Brunés, del Centre de Medicina i Fisioteràpia Vallès Clínic.

Com a novetat, l’11 de març a les 18 h, a la Sala de Plens de l’Ajuntament es farà la primera ‘Trobada de la Taula Parets feminista i LGTBI+’, oberta a persones i entitats interessades a treballar polítiques i accions relacionades amb la igualtat a Parets.

La Biblioteca Can Rajoler exposarà, durant tot el mes, llibres sobre dones i feminisme, i organitzarà una hora del conte especial, un grup de lectura feminista titulat ‘Teixim Feminismes’ i un club de lectura sobre La voz dormida de Dulce Chacón.

Aquesta iniciativa anual, impulsada per l’Ajuntament, té com a objectiu lluitar contra els estereotips, fomentar la igualtat de gènere i donar a conèixer la visió feminista a partir de diverses activitats realitzades al llarg del mes de març a Parets.

Arxivat a: Societat
Igualtat