Portada > Actualitat > Notícies > Parets aposta per una revetlla de Sant Joan cívica i segura

Parets aposta per una revetlla de Sant Joan cívica i segura

19/06/2020

Seguint les instruccions de la direcció general d'emergències de la Generalitat de Catalunya, enguany l'Ajuntament de Parets no autoritzarà les fogueres durant la celebració de la revetlla de Sant Joan, el pròxim 23 de juny. Per tant, no es farà la foguera habitual del mirador de Gallecs, que quedarà delimitat amb tanques per evitar l'abocament de fustes i mobles vells. D'altra banda, sí que s'autoritza la venda de petards i, fins ara ja n'hi han 3 punts de venda de material pirotècnic.

Aquesta setmana, l'alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Seguer, l'inspector en cap de la Policia Local, Joan Pérez, i el cap de Protecció Civil, Pepe Méndez, s'han reunit per preparar tot el dispositiu de seguretat per la revetlla amb l'objectiu de tenir presència en tots els barris de Parets i controlar possibles incidents. El dispositiu estarà format per 7 agents de la Policia Local amb 3 vehicles i 8 voluntaris de l'associació de Protecció Civil.

Jordi Seguer, declarava que "aquesta revetlla de Sant Joan hem d'extremar les mesures de seguretat més que mai i en cas que llencem petards anar amb molt de compte si utilitzem la mascareta protectora i si portem al damunt gel hidroalcohòlic, que és un producte inflamable. Tot i que no autoritzem la celebració de fogueres en canvi si permetrem sopars de carrer a la via pública sempre que es congreguin un màxim de 20 persones mantenint les distàncies necessàries. Volem que la revetlla d'enguany sigui la més cívica possible i per això hem incrementat el dispositiu conjunt de Policia Local i Protecció Civil".

Com en anys anteriors, el 23 de juny, les plataformes mòbils de contenidors de la zona del Barri Antic, seran substituïdes per contenidors de superfície per raons de seguretat. La nit de la revetlla també es tancarà, a partir de les 18 h, el parc la Linera per evitar possibles actes vandàlics que puguin fer malbé l'entorn o el mobiliari urbà.

Per prevenir possibles incendis causats per les espurnes del material pirotècnic, o per les altes temperatures durant l'estiu, ja fa setmanes que s'ha procedit a la desbrossada de les males herbes de diferents solars del municipi. En els darrers dies s'han netejat a fons la zona de la plaça Gaudí del Barri Cerdanet, o l'espai conegut com la Verneda de Ca l'Isidre Coix, entre d'altres.

Cal recordar que si es fa ús de pirotècnia, no es pot fer servir gel hidroalcohòlic, ja que és altament inflamable i pot suposar un risc de cremades. Pel que fa a les mascaretes, aquestes no són inflamables però també es poden cremar o foradar. Per tant, es recomana seguir aplicant les mesures de protecció, com ara mantenir la distància física de dos metres i evitar aglomeracions de gent per impedir tant els possibles contagis de la COVID-19 com pels accidents causats per un mal ús del material pirotècnic.

D’altra banda, el dia 23 de juny, a les 19 h, Òmnium Cultural de Parets, juntament amb altres entitats del municipi, faran la lectura d’un manifest i un acte simbòlic de rebuda de la Flama del Canigó del 2020 a la plaça de la Vila.

Arxivat a: Cultura
Flama del Canigó