Portada > Actualitat > Notícies > Treballs de millora de les voreres i dels escocells de Parets

Treballs de millora de les voreres i dels escocells de Parets

25/08/2020

L’Ajuntament de Parets, concretament l’àrea de Via Pública, ha dut a terme durant aquest mes d’agost els treballs de condicionament de les voreres i dels escocells dins del Pla de millora de l’accessibilitat i d’eliminació de les barreres arquitectòniques.

Els carrers on s’han realitzat aquestes actuacions han sigut els de Pau Casals, Mercè Rodoreda i Maria Aurèlia Capmany. En la majoria dels casos ha consistit en la reparació dels panots que han estat aixecats per les arrels dels arbres i en l’ampliació de la mida de l’escocell de l’arbre. A més a més, aprofitant les actuacions que milloraran el pas de les persones per les voreres, s’hi ha instal·lat en la majoria d’escocells un nou llambordí Link-Stone. L’alcalde, i també regidor de Via Pública a l’Ajuntament de Parets, Jordi Seguer comentava que “es tracta d’una peça que deixa passar totalment l’aigua i deixa respirar l’arbre, fa que les herbes no creixin i que les arrels tinguin tendència a anar avall i protegeix el panot de la vorera”.

Paral·lelament, durant aquest mes d’agost, s’ha executat la renovació del tram inferior del carrer Monistrol del barri de l’Eixample, des del carrer Prat de la Riba fins a Ramon i Cajal, amb l’arranjament de les dues voreres que estaven malmeses amb panots trencats i amb escocells aixecats a causa de les arrels dels arbres. Jordi Seguer destacava la importància d’actuar en aquesta ubicació, ja que “aquesta zona d’aparcament és molt utilitzada els dies del mercat ambulant del dilluns”.

Els treballs de millores de les voreres també han tingut lloc en carrers on aquestes estaven molt malmeses com són els carrers Ramon i Cajal, entre Josep Tarradellas i el sector comercial IVECO. Pel que fa a les soques dels arbres que s’han retirat, s’ha procedit en la majoria dels casos a reservar l’espai per l’escocell de l’arbre i plantar-lo la pròxima tardor, també per espaiar correctament la ubicació dels arbres.

L’avinguda Catalunya també és un dels punts on s’ha actuat renovant un tram de la vorera, a l’altura de la benzinera, per eliminar les barreres arquitectòniques i facilitar el pas de les persones amb mobilitat reduïda.

Les actuacions no han acabat, ja que pròximament també s’ha previst la renovació de la vorera del passeig fluvial ubicada entre el carrer Josep Tarradellas i Comte de Montemolín, que compta amb molts panots trencats i aixecats per l’acció de les arrels dels arbres.

També durant el mes de setembre es condicionaran les voreres i escocells dels carrers Joan Manuel Imbert, entre Pau Casals i l’avinguda Pedra del Diable, carrer Mary Santpere, carrer Montserrat Roig, entre Joan Manuel Imbert i Mercè Rodoreda, i carrer Frederica Montseny.

Prèviament s’hi ha instal·lat, i s’instal·larà en aquelles actuacions que encara no s’han iniciat, la senyalització informant de la prohibició de l’estacionament de vehicles mentre durin els treballs previstos.

Parets del Vallès. 25 d’agost de 2020.

Arxivat a: Via pública
Voreres i escocells