Portada > Actualitat > Notícies > Comença la campanya de vacunació contra la grip al CAP Parets i a la Sala Cooperativa

Comença la campanya de vacunació contra la grip al CAP Parets i a la Sala Cooperativa

15/10/2020

El Centre d’Atenció Primària (CAP) de Parets comença, a partir d’avui dijous, 15 d’octubre, la campanya anual de vacunació contra la grip.

‘A l’hivern, cap fred’ és la campanya del Departament de Salut en què, per una banda, vol promoure la vacunació contra la grip entre els col·lectius de risc i, especialment, entre els professionals sanitaris. D’altra banda, també pretén conscienciar a la ciutadania que la pandèmia de la COVID-19 no s’ha acabat i cal estar alerta davant l’aparició de possibles símptomes, oferir consell de salut per prevenir les malalties hivernals, especialment el refredat, la grip i la bronquiolitis i fomentar el bon ús dels recursos sanitaris, tot potenciant els canals d’atenció no presencial per evitar la pressió sobre el sistema.

Pel que fa a la grip és una malaltia respiratòria vírica que es caracteritza principalment per símptomes com la febre elevada, tos seca, mal de coll i de cap, dolor muscular i malestar general. Normalment apareix a mitjan desembre i els casos s’incrementen al gener.

Aquesta malaltia és un problema de salut pública, ja que es tracta d’una epidèmia anual que pot presentar complicacions importants en els anomenats grups de risc. Part d’aquesta població més vulnerable la componen les persones a partir dels 60 anys. També aquelles de qualsevol edat que pateixen malalties cròniques o tenen les defenses més baixes a causa de malalties greus o per les característiques del període vital en què es troben; per exemple, les dones embarassades.

La vacunació és la mesura fonamental per prevenir la malaltia i les possibles complicacions. Es recomana que aquestes persones més vulnerables es vacunin durant el novembre i principis de desembre, per tal que quan aparegui el virus i s’estengui, la persona estigui immunitzada.

Enguany, a Parets del Vallès s’ha habilitat dos punts per realitzar la vacunació de la grip. Per una banda, el Centre d’Atenció Primària, a l’avinguda Catalunya, 127, a partir del 15 d’octubre. D’altra banda, també hi ha la possibilitat de fer la vacuna a la Sala Cooperativa, plaça de la Vila, s/n, el 21 d’octubre de 15 a 19.30 h, el 22 d’octubre de 9 a 13.30 h i el 23 d’octubre de 15 a 19.30 h. Cal demanar cita prèvia al web ics.gencat.cat o bé trucant al 93 326 89 01 per anar al CAP o al 93 562 16 89 per anar a la Sala Cooperativa.

Arxivat a: Salut
Campanya de vacunació contra la grip 2020

Arxius adjunts