Portada > Actualitat > Notícies > Parets ja té el Punt LGTBI+

Parets ja té el Punt LGTBI+

19/10/2020

El passat divendres, 16 d’octubre, es va presentar el nou punt LGTBI+ al Casal de Joves Cal Jardiner.

La presentació va comptar amb la xerrada ‘Reflexions pandèmiques sobre una experiència LGTBI’ a càrrec del treballador social i terapeuta gestalt, Damian Cano.

El nou punt, en funcionament des de l'1 d'octubre, és un espai d'assessorament, informació i acompanyament al col·lectiu LGTBI+ i el seu entorn, però també és un punt de referència des d'on impulsar les polítiques públiques LGTBI+ al municipi; prevenir i actuar en casos de LGTBIfòbia; i, alhora, donar visibilitat a la diversitat sexual, afectiva i de gènere.

Durant la xerrada, Damian Cano assegurava que “la LGTBIfobia es una de las principales pandemias además de la que ya estamos viviendo. Esta es una a la que hemos sobrevivido durante toda la historia de la humanidad y que seguimos sobreviviendo cada día. Estos puntos, y además en un pueblo, son importantísimos. Espero que estos sitios sirvan para que nadie se siente única, que sepa que tiene aliadas”.

En Damian és el director dels pisos Gaia d’FSYC i Consorci de Barcelona, destinats a dones cis, trans i persones no binàries que han sobreviscut a violències de gènere i consum problemàtic o addiccions.

La regidora de Feminisme – LGTBI i Transversalitats, Kènia Domènech donava molta importància perquè “posem en el centre el dret del col·lectiu LGTBI+ i així com les polítiques de discriminació positiva ens serveixen per situar a les dones en el lloc on històricament haurien d’estar situades. Centres, recursos i tot allò que puguem fer en aquest àmbit també ens serveix per arribar a una igualtat efectiva amb una no discriminació i en una societat on es pugui viure tots per igual. És un recurs més en aquesta lluita contra la LGTBIfòbia”.

L’atenció en aquest nou espai es fa mitjançant cita prèvia, els dijous de 16 a 20 h, al Casal de Joves Cal Jardiner. Per demanar hora cal enviar un missatge de whatsapp al 667 992 353 o escriure un correu a (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Arxivat a: General
Presentació nou punt LGTBI+