Portada > Actualitat > Notícies > Valoració positiva de la gestió de la pandèmia a les escoles de Parets

Valoració positiva de la gestió de la pandèmia a les escoles de Parets

19/11/2020

Les matrícules i els diversos projectes educatius també van protagonitzar l’ordre del dia del Consell Escolar

Els plans de reobertura de les escoles i la gestió de la pandèmia a l’àmbit de l’educació ha endarrerit fins ahir dimecres, 18 de novembre, la data de celebració d’aquest consell amb l’objectiu de ser prudents i que les direccions de les escoles estiguessin assentades amb les noves maneres de treballar.

Es tracta del primer Consell Escolar que es realitza de forma telemàtica, de manera obligada a causa de la pandèmia per la covid-19, però que va tenir la participació esperada reunint prop de 35 persones de l’àmbit educatiu al municipi.

Un dels punts de l’ordre del dia va ser les matrícules del curs 2020-21 on destaca el descens d’aquestes en les escoles bressol municipals donada tant per la baixada de natalitat a Parets com per la prudència adoptada per les famílies a causa de la pandèmia.

La gestió dels centres educatius en el context en què vivim va ser un altre dels temes tractats on, la primera tinenta d’alcaldia i regidora d’Educació i Salut, Casandra García, feia una valoració global positiva  destacant que “en dies puntuals i amb un total de 173 grups bombolla, el màxim d’aules confinades ha estat entre 12 i 15”. A més, també va donar el nombre d’aules confinades avui a Parets que en són tres.

Casandra García va transmetre un missatge de felicitació i agraïment a tots els centres educatius i a tot l’alumnat, “ja que estan fent un gran esforç perquè les escoles siguin un lloc segur. També, vull reconèixer la tasca del gestor covid-19 del CAP Parets que està en coordinació amb les escoles”.

D’altra banda, es va posar sobre la taula la situació de la creació de l’Institut-escola que, a hores d’ara, s’està esperant que la Generalitat de Catalunya aprovi el conveni i doni llum verda als tràmits pertinents per començar les obres. La previsió és que l’Institut-escola estigui edificat al setembre de l’any 2022.

El Govern Plural està duent a terme diferents projectes educatius, com per exemple la creació i adequació dels patis de les escoles públiques. La primera actuació va ser al pati d’educació infantil de l’Escola Municipal Pau Vila i ara s’està dissenyant el projecte participatiu per a la segona fase. Pel que fa a les escoles Pompeu Fabra i Vila Parietes tot just ara han començat el període d’assessorament per disposar d’un pati d’aquestes característiques. D’altra banda, l’escola Lluís Piquer ha dut a terme aquest procés per unes altres vies. Així doncs, l’Ajuntament de Parets té previst compensar econòmicament a l’escola.

Arxivat a: Educació, Espai COVID-19, Salut
Consell Escolar