Portada > Actualitat > Notícies > La Cambra del Vallès Oriental amplia els seus serveis amb un nou Punt a Parets

La Cambra del Vallès Oriental amplia els seus serveis amb un nou Punt a Parets

24/11/2020

L’Ajuntament i la Cambra del Vallès Oriental han signat un acord per treballar conjuntament en la promoció de l’activitat econòmica i de suport a les empreses del territori

L’Ajuntament de Parets i la Cambra de Comerç han signat un conveni per crear un nou punt de servei, que se situarà a les dependències municipals del carrer de la Volta, al sector comercial Iveco. La signatura ha tingut lloc avui dimarts, 24 de novembre, a la sala de plens, amb la presència de l’alcalde de Parets, Jordi Seguer, el president de la Cambra del Vallès Oriental, Jaume Aragall, la primera tinenta d’alcaldia, Casandra García, i la regidora de Promoció Econòmica, Empresa i Emprenedoria, Carme Herrero.

Amb aquesta aposta la Cambra millorarà la seva cobertura al Baix Vallès, ja que les noves instal·lacions permetran oferir un catàleg de serveis més ampli que contribueixi a fomentar el desenvolupament i competitivitat de les empreses. De fet, tant el consistori com la Cambra s’han compromès a col·laborar conjuntament en benefici de tot el teixit empresarial del territori i han obert la porta a programar conjuntament accions formatives i jornades informatives adaptades a les inquietuds i les necessitats del moment.  

Durant la signatura l'alcalde, Jordi Seguer, a més d'agrair a la Cambra l'aposta per situar aquest nou Punt al municipi, ha destacat que aquest acord "aconseguirà conjugar esforços que s'han de traduir entre la millora de les actuacions entre l'administració i el món empresarial". També ha subratllat el dinamisme industrial de Parets del Vallès; “hem d’aprofitar el nostre ADN industrial i més en moments com aquests” afegia l’alcalde.

El nou conveni va més enllà de les funcions bàsiques que fins ara oferia el Punt de servei, com ara l’assessorament i els tràmits empresarials, i incorpora aspectes que són claus per transformar l’economia com l’impuls de la Formació Professional, el foment de la dona en el teixit empresarial o la dinamització dels polígons industrials del territori, entre d’altres.

En aquest sentit, la regidora de Promoció Econòmica, Empresa i Emprenedoria, Carme Herrero, desitjava que aquesta col·laboració “es vegi recompensada amb la reactivació de l’economia, el suport a l’emprenedoria, a les Pimes, i al benestar i la riquesa generada a la comarca i a Catalunya”.

El president de la Cambra del Vallès Oriental, Jaume Aragall afirmava, "hem apostat perquè hi ha hi hagi molta més presència de la Cambra a la comarca i per donar a conèixer les accions que duem a terme per dinamitzar el territori, i esperem que des de Parets del Vallès puguem fer una feina molt intensa i molt profitosa amb l'Ajuntament".

Promoció de l’activitat econòmica en l’àmbit de la formació

En matèria de formació professional, el nou Punt de servei treballarà per impulsar la Formació Professional Dual, assessorant i acompanyant les petites i mitjanes empreses, per tal que puguin participar en la modalitat d’FP dual del sistema educatiu. D’aquesta forma, la Cambra del Vallès Oriental reforça el paper de les cambres com a nexe d’unió entre l’escola i l’empresa, per estudiar les necessitats d’adequació de l’oferta formativa a les necessitats de les empreses i l’administració competent.

Així mateix, l’Ajuntament també vol impulsar la promoció i dinamització econòmica dels polígons industrials, a través de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya, i el foment de la internacionalització empresarial.

A més, la Cambra es compromet a través de l’Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE) a treballar per fomentar la igualtat de gènere a les empreses, i col·laborar en la identificació d’accions encaminades a la promoció de la dona en el teixit empresarial local.

En referència a aquest punt, la primera tinenta d’alcaldia, Casandra García, ha destacat “el treball en l’orientació cap a la igualtat de gènere i l’equitat entre homes i dones, que tot i que des de les administracions reivindiquem de manera constant, a on la Cambra podrà arribar en major profunditat a l’àmbit empresarial”.

Amb l’obertura d’aquest nou punt d’atenció, la Cambra del Vallès Oriental reordenarà la seva xarxa d’oficines territorials en benefici dels empresaris i autònoms de la comarca. Concretament, el Baix Vallès veurà substituït el Punt obert fins ara a Mollet del Vallès per les noves instal·lacions a Parets del Vallès.

 

Arxivat a: Ajuntament, Comerç i empresa
Signatura del conveni amb la Cambra de Comerç
Signatura del conveni amb la Cambra de Comerç