Portada > Actualitat > Notícies > Parets fa Nadal

Parets fa Nadal

17/12/2020

El municipi ofereix un conjunt d’activitats per viure les festes de Nadal a casa

Parets celebra les festes nadalenques amb activitats de tota mena i per a totes les edats. L’Ajuntament de Parets, amb la col·laboració de les entitats, ofereix una programació per gaudir d’un Nadal a casa. Proximitat, imaginació i creativitat són els elements claus per a les festes d’aquest any.  

Bústies especials per a les cartes als Reis Mags

Les cartes per a Ses Majestats els Reis d’Orient poden tirar-se a unes bústies especials que hi ha ubicades a la plaça de la Vila i a la plaça del Doctor Trueta. Hi ha tres bústies de colors diferents: una de blava per a Melcior, una de vermella per a Gaspar i una tercera de color verd per a Baltasar. Posteriorment, la Cartera Reial agafarà les cartes dipositades en aquestes bústies.

A més, també pot enviar-se la carta als Reis a l’adreça de correu electrònic (Necessites javascript per veure aquest correu-e).  

La Cartera Reial visita Parets per recollir les cartes als Reis d’Orient

El dissabte 19 de desembre, la Cartera Reial tornarà a Parets per aplegar totes les cartes adreçades a Ses Majestats els Reis d’Orient. La Cartera Reial s’instal·larà a la plaça de la Vila d’11 a 14 h per recollir les cartes i entregar-les als Reis. A més, també s’emportarà totes les cartes lliurades a les bústies reials.

La matinal s’amenitzarà amb les actuacions d’una artista itinerant de la companyia Artristras i amb tallers nadalencs. L’Agrupament Escolta i Guia Sant Jaume organitza les jornades amb la col·laboració de l’Ajuntament. El 12 de desembre, la Cartera Reial va estar a la plaça del Doctor Trueta. 

Tallers nadalencs, imaginatius i creatius

El dia que la Cartera Reial visiti Parets, el 19 de desembre, hi haurà tallers per fer manualitats nadalenques a la plaça de la Vila, d’11 a 14 h. L’Agrupament Escolta i Guia Sant Jaume, amb la col·laboració de l’Ajuntament, ha organitzat set tallers diferents: decoracions per l’arbre, corones, postals, arbres 3D, papiroflèxia, boles per l’arbre i nadales. Tots els tallers seguiran mesures de prevenció per evitar el contagi de la pandèmia. 

Biblioteques plenes de Nadal

Les biblioteques Can Butjosa i Can Rajoler omplen l’agenda de desembre amb activitats per celebrar el Nadal.

Fins a finals de mes, la Biblioteca Can Butjosa organitza dues activitats. El dijous 17 de desembre, a les 18 h, podreu escoltar l’Hora del conte de Nadal. La narració, a càrrec de la rondallaire Caro von Arend, es farà en directe al compte d’Instagram (@bibcanbutjosa). La Nit de Nadal, el dijous 24 de desembre, podreu fer cagar el Tió virtual per Instagram.

La Biblioteca Can Rajoler ha programat una Hora del conte: muF, muF, muF: històries d'un Nadal al revés pel dimarts 22 de desembre a les 18 h. El relat, a càrrec de la contacontes Mon Mas, es farà per streaming al compte d’Instagram de la Biblioteca (@bibcanrajoler).

A més, Can Rajoler participarà en la iniciativa A les dotze, menja’t un conte. Edició Nadal. Del 23 de desembre al 7 de gener (excepte diumenges i festius) les biblioteques de la comarca faran sessions d’explicacions de contes en directe que es podran veure al compte d’Instagram (@bibliotequesvo). Els contes es retransmetran cada dia en directe a les 12 h del migdia. Posteriorment, tots els contes estaran disponibles durant 24 hores al mateix perfil. El torn de la Biblioteca Can Rajoler serà el dijous 31 de desembre amb L'Home dels nassos, a càrrec de Mon Mas.

Paral·lelament, la Biblioteca Can Rajoler fa el seu particular calendari d’advent a través de les xarxes socials: Facebook, Twitter i Instagram. Cada dia, i fins al 25 de desembre, el personal de la Biblioteca planteja una pregunta i, abans de tancar, a les vuit del vespre, desvetlla la resposta. La persona que contesti més preguntes correctament rebrà una sorpresa.

A les biblioteques també hi podeu trobar revistes especialitzades en menjar i decoracions de Nadal.

Ambdues biblioteques romandran tancades del 24 de desembre al 3 de gener. 

Un Nadal poètic

L’entitat Niu d’Art Poètic ha programat una Trobada de Nadal. Els amants de la poesia podran reunir-se el dissabte 19 de desembre, a les 11 h, a la Sala d’exposicions Can Rajoler. La trobada poètica comptarà amb els artistes de l’exposició Maridatge d’instants: el poeta Joan Palau i el fotògraf Xevi Serra. També es farà una actuació musical del grup Versons per acompanyar la lectura dels poemes de Joan Palau. Per acabar, hi haurà un final sorpresa dedicat al Nadal. L’exposició Maridatge d’instants pot visitar-se fins al 6 de gener, de dilluns a divendres, de 16 a 20 h i, els dijous i els dissabtes, de 10 a 13 h. A la mostra s’hi pot veure la unió de 40 fotografies i 40 poemes. 

Concert de Nadal virtual

L’Escola Municipal de Música farà un Concert de Nadal en format virtual. Els alumnes del centre gravaran diferents peces musicals. En total, s’interpretaran 33 peces breus. Amb motiu de les restriccions per contenir l’expansió de la pandèmia, les intervencions de l’alumnat d’instrument es faran en modalitat individual o de petit format de cambra. Així mateix, la coral júnior cantarà mantenint les mesures de prevenció. Durant les festes, el vídeo es publicarà a través de les xarxes socials de l’escola: Facebook i Instagram (@escola_musica_parets). 

Teatre de Nadal: Els Pastorets

El diumenge 27 de desembre, la companyia La Roda Produccions representarà l’obra Pastorets, cap a Betlem. La funció tindrà lloc a les 19 h al Teatre Can Rajoler. Dos amics explicaran la història de Folch i Torres amb l’ajut dels espectadors i de la seva imaginació. Les entrades podran adquirir-se una hora abans de l’inici de la funció a les taquilles del teatre per 7 euros (gratuït pels socis de Rialles). L’acte va a càrrec de Rialles Parets. 

ATENCIÓ: Parets suspèn la passejada de Reis i emetrà un missatge de Ses Majestats a les xarxes socials

El recorregut pels carrers del municipi es cancel·la per les mesures adoptades pel Procicat

L’Ajuntament de Parets ha anul·lat la passejada de Ses Majestats els Reis d’Orient programada pel 5 de gener a causa de la situació sanitària per la COVID-19. La rebuda de Ses Majestats es farà a porta tancada i es retransmetrà a la web municipal, a la pàgina de Facebook i al canal de YouTube demà dimarts, 5 de gener, a partir de les 18 h. El Consistori rebrà els Reis per fer-los entrega de les claus que obren totes les portes de totes les cases de Parets perquè puguin entrar-hi a la nit a deixar els regals. Ses Majestats, Melcior, Gaspar i Baltasar, aprofitaran la gravació per fer arribar el seu missatge a tots els paretans i paretanes.

El govern municipal, reunit aquest migdia, ha pres la decisió de cancel·lar el recorregut pels carrers del municipi després de conèixer les mesures dictades per Procicat per contenir l’increment de casos de COVID-19 que s’ha produït en les últimes setmanes. El govern també ha descartat fer recepcions estàtiques, ja que no es podien garantir les mesures de seguretat i les aglomeracions de persones.

Fanalets per il·luminar la Nit de Reis

A mitjan desembre, tots els nens i nenes de 0 a 10 anys rebran un fanalet a casa per poder donar la benvinguda als Reis d’Orient des de les finestres, balcons, terrasses, terrats o portals. Juntament amb els fanalets retallables hi haurà una espelma i un estoig de colors per poder-lo decorar. 

Visita al Pessebre, una tradició

Des de fa 34 anys l’Agrupació Pessebrista de Parets porta el Nadal a la plaça de la Vila amb la construcció del Pessebre Monumental. El pessebre de Parets és un referent arreu de Catalunya i de l’Estat. Durant anys ha estat el pessebre més gran sobre taula, amb una superfície de 230 m². Aquest any, les restriccions de seguretat sanitària per frenar la pandèmia han impedit a l’Agrupació Pessebrista muntar el Pessebre Monumental. Però l’entitat no ha volgut deixar el municipi sense una de les tradicions més arrelades i ha construït un pessebre més petit.

El muntatge es pot veure a la plaça de la Vila fins al 6 de gener, de 9 a 20 h. L’escenari nadalenc té una mida aproximada de 20 m² i està muntat sobre una plataforma, amb una estructura tancada, i finestres que permeten veure tots els personatges i els detalls. 

Un municipi brillant

Els llums de Nadal llueixen als carrers, places i parcs de Parets. Aquest any, l’Ajuntament ha ampliat la il·luminació a nous carrers del municipi per contribuir a la dinamització del comerç local. Com a novetats destaquen els avets guarnits de la plaça de la Vila, de la plaça del Doctor Trueta i del parc del Sot d’en Barriques o la il·luminació dels arbres de la rotonda de l’avinguda de Lluís Companys i de l’espai central del parc del Sot d’en Barriques. Com cada any, s’ha engalanat el balcó de l’edifici de l’Ajuntament i les moreres de la plaça de la Vila.

Els llums de Nadal brillen cada nit fins al dia de Reis, s’encenen a les 17.30 h i s’apaguen a mitjanit.

Arxivat a: Cultura
Dues nenes tiren una carta a les bústies especials dels Reis Mags
Un dels taller de Nadal per als infants
Inspiració nadalenca a les biblioteques de Parets
Actuació d'una edició anterior
'Pastorets, cap a Betlem' és una obra de La Roda Produccions
El 5 de gener el Reis Mags faran arribar el seu missatge a través de les xarxes socials
El Pesssebre es pot veure a la plaça de la Vila fins al 6 de gener, de 9 a 20 h
El naixement del Pessebre de l'Agrupació Pessebrista de Parets
Parets fa Nadal

Arxius adjunts