Ple municipal extraordinari per debatre i votar la moció de censura presentada per Sumem Esquerres i el PSC

Diumenge, 24 de gener de 2021 a les 00:00
El socialista Francesc Juzgado serà el candidat a l’alcaldia en la moció que es votarà el dimecres 27 de gener

El dimecres 27 de gener es celebrarà el ple municipal extraordinari per debatre i votar la moció de censura. La sessió es farà a les 12 h a la Sala Basart Cooperativa. Amb motiu de les mesures per contenir la propagació de la pandèmia, l’accés estarà restringit. El ple es retransmetrà en directe a través del canal de YouTube de l’Ajuntament.

El Partit dels Socialistes de Catalunya i Sumem Esquerres a Parets (Podem, Comuns, NOPP i MES) van presentar una moció de censura contra el govern encapçalat per l’alcalde Jordi Seguer, d’Ara Parets Esquerra Republicana de Catalunya, el dimarts 12 de gener. La convocatòria del ple es fa en el termini de deu dies hàbils que estableix la llei.

El socialista Francesc Juzgado, candidat a l’alcaldia 

El cap de llista del PSC i exalcalde Francesc Juzgado és el candidat a l’alcaldia en la moció de censura que van registrar els socialistes i Sumem Esquerres. El suport de Sumem Esquerres, encapçalat per Casandra García, és imprescindible, ja que fins ara era un dels tres socis de l’equip de govern municipal juntament amb Ara Parets ERC i Parets per la República-Junts per Catalunya. Es preveu que, si no hi ha un gir dels esdeveniments a darrera hora, la moció de censura tiri endavant perquè el PSC i Sumem Esquerres sobrepassen en un regidor la majoria absoluta. 

El PSC, amb 7 regidors, és el principal partit de l’oposició i Sumem Esquerres, amb tres, formava part del govern municipal, juntament amb Ara Parets ERC, amb 5 regidors, i Parets per la República, amb 1 regidor. A l’oposició també hi ha el partit de Ciutadans, amb 1 regidor.

19 mesos de govern plural

L’anomenat govern plural, sorgit de les eleccions municipals del maig de 2019, va constituir-se el 15 de juny d’aquell any. El mandat de l’equip de govern haurà finalitzat gairebé dos anys i mig abans del previst. El període de la legislatura actual és del 2019 al 2023. El govern plural va deixar fora de l’alcaldia al PSC per primer cop, després de 36 anys.

Darrera actualització: 06.06.2023 | 09:19