Portada > Actualitat > Notícies > Comencen les obres de millora del carrer Major

Comencen les obres de millora del carrer Major

19/02/2021

Les intervencions facilitaran la mobilitat, augmentaran la presència de verd i ampliaran els espais de trobada

L'Ajuntament de Parets farà reformes al carrer Major a partir de la setmana vinent. Les obres tindran un doble objectiu: millorar la convivència entre vianants i vehicles i dotar aquesta via de més punts verds i de relació veïnal. L'àmbit d'actuació afectarà el tram que va des del carrer de Barcelona fins a l'avinguda de Lluís Companys.

Mobilitat fàcil i segura

Per endreçar la circulació, es delimitaran els espais per a les persones i per als cotxes amb jardineres i pilones. Els vianants transitaran a cada costat del carrer i els cotxes passaran pel mig de la via. També s'habilitaran dues places de càrrega i descàrrega per als comerços: una s'ubicarà just passat el carrer de Barcelona i una altra, entre la cruïlla del carrer de Ferrer i Guàrdia i de la via Piquer. En aquest primer tram, també s'hi col·locarà una plaça d'aparcament temporal per a persones amb mobilitat reduïda. Amb la segregació i ordenació del carrer, la ciutadania recuperarà espais de trobada, ja sigui en terrasses o en bancs públics, i els vehicles reduiran el que ara ocupen.

Espais verds i punts de relació veïnal

Pel que fa a l'augment de la presència de verd i a l’ampliació d’àrees de reunió, s'incrementaran el nombre de jardineres i, allà on la geometria del carrer ho permeti, s'hi afegiran arbres i bancs. En aquest sentit, destaca la intervenció de la placeta del carrer de Ferrer i Guàrdia. Es tracta d'un espai privat d'ús públic que es convertirà en una àrea de descans i lleure amb un nou arbre de mida gran o mitjana, jardineres, dos bancs i un punt de llum. Per fer l'espai més accessible, s'hi construirà una barana.

Les intervencions respectaran la identitat històrica del carrer Major, una de les artèries principals del Barri Antic de Parets.

Està previst que les obres tinguin una durada de cinc setmanes. L'Ajuntament informarà puntualment als veïns i veïnes de les afectacions a la mobilitat i a la prestació de serveis. L'execució de les obres, adjudicada a Construccions i obres Josep Serra, SL, tindrà un cost de 39.993,22 euros (IVA inclòs). 

Per a consultes relacionades amb aquestes obres, podeu contactar amb l'àrea d'Urbanisme al número de telèfon 93 573 88 88 o a l'adreça de correu electrònic (Necessites javascript per veure aquest correu-e).

Arxivat a: Urbanisme, Via pública
El carrer Major i la placeta del carrer de Barcelona
Plànol del carrer Major
Vista del carrer Major des de l'avinguda de Lluís Companys

Arxius adjunts