Portada > Actualitat > Notícies > Continua la remodelació del Barri Antic per recuperar el centre històric

Continua la remodelació del Barri Antic per recuperar el centre històric

24/02/2021

El primer trimestre es faran obres als carrers de Ferrer i Guàrdia i de l’Aurora

L’Ajuntament de Parets preveu iniciar la tercera fase de la reurbanització i remodelació del Barri Antic aquest primer trimestre. Les actuacions es concentraran en els carrers de Ferrer i Guàrdia i de l’Aurora, i serviran per recuperar el nucli històric del municipi i invertir la prioritat entre vehicles i vianants per crear espais de proximitat i de relació entre veïns i veïnes.

Espais més verds

Els carrers de Ferrer i Guàrdia i de l’Aurora es pavimentaran de nou. També es renovarà la xarxa de clavegueram i se soterrarà el cablejat dels subministraments de llum, telèfon i fibra òptica. Finalment, es canviarà el mobiliari urbà i es farà una millora de l’enjardinament de la zona per dotar l’espai de més verd. Entre d’altres, es plantarà un arbre i arbusts al parterre de la cantonada del carrer de Ferrer i Guàrdia amb Barcelona.

Es preveu que les obres estiguin enllestides en quatre mesos i mig. El contracte s’ha adjudicat a Servidel, SLU per un import de 327.088,02 euros.

Un projecte per recuperar el cor del municipi i obrir-lo a la ciutadania

El 2017 va començar el projecte per recobrar el centre històric. A la primera fase, les obres es van fer als carrers de Travessera i de Barcelona i a la segona fase, al carrer Major. Els treballs s’han dissenyat perseguint dos objectius: d’una banda, dotar el cor del municipi de singularitat, caràcter i identitat propis i, d’altra banda, fer un barri més funcional, obert i pensat per a les persones. Per això, les intervencions parteixen de la necessitat de recuperar i conservar els elements històrics així com d’invertir la prioritat i donar el protagonisme als vianants amb la creació d’espais públics verds i per a la instal·lació de terrasses.

Per a consultes relacionades amb aquestes obres, podeu contactar amb l'àrea d'Urbanisme al número de telèfon 93 573 88 88 o a l'adreça de correu electrònic (Necessites javascript per veure aquest correu-e).

Arxivat a: Urbanisme, Via pública
Carrer de Barcelona, després d'algunes reformes