Portada > Actualitat > Notícies > La restauració pot obrir fins a les 5 de la tarda

La restauració pot obrir fins a les 5 de la tarda

08/03/2021

També es reprenen les competicions federatives a partir dels 16 anys i l’activitat universitària presencial amb el 30% d’aforament

La Generalitat ha publicat al DOGC la resolució amb les mesures vigents fins al 14 de març. A partir del 8 de març els bars i restaurants podran obrir de dos quarts de vuit del matí fins a les cinc de la tarda. Fora d’aquesta franja horària, els clients no podran romandre a l’establiment. Altres mesures aprovades:

Esport

- Es mantenen les limitacions en aforaments i la cita prèvia en espais tancats, si bé ara es permetrà la reobertura dels vestidors. L'ús dels vestidors és excepcional per a les que utilitzin el servei de piscina, si n'hi ha, i per a les que no tinguin possibilitat de canviar-se en un altre espai d'ús privatiu i no compartit abans o després de l'activitat esportiva.

- Es reprenen les competicions federatives regulars a partir dels 16 anys, però s’hauran de celebrar sense públic.

Educació

- Es permetrà la presencialitat simultània de fins a un màxim del 30% dels universitaris de cada centre i no es podrà superar aquest percentatge en cap universitat. Les pràctiques i les avaluacions podran seguir sent presencials.

Activitats extraescolars

- Es podran realitzar, però mantenint els grups màxims de 6 persones per aula en les etapes d’educació infantil, primària, i ara també a la secundària, al batxillerat i als cicles de formació professional.

- Podran fer activitats amb més de sis alumnes per aula només els grups estables escolars o part d’aquests.

Àmbit del lleure educatiu

- Tant en espais interiors com a l’aire lliure i mantenint els grups màxims de 6 persones.

- Alumnes d’educació infantil, primària, i ara també els de secundària, batxillerat i cicles de formació professional.

Equipaments cívics

- Podran fer activitats presencials a l’aire lliure els majors de 60 anys, siguin de caràcter físic o d’entrenament de la memòria.

- Els grups no podran superar les 6 persones.

- Altres tipus d’activitats es podran fer exclusivament per mitjans telemàtics.

Activitats culturals

- Les biblioteques, museus, arxius, sales d’exposicions, galeries d’art i centres de creació i arts visuals poden organitzar activitats amb un aforament del 50%.

Finalment, el gruix de mesures ja vigents es mantenen, com el toc de queda i el confinament comarcal, que continuaran com fins ara.

Arxivat a: Espai COVID-19
Informació d'interès COVID-19
Infografia mesures aplicables el 8 de març