Portada > Actualitat > Notícies > Parets augmenta un 9% el volum de recollida de piles usades

Parets augmenta un 9% el volum de recollida de piles usades

07/04/2021

Durant l’any 2020 s’han recollit més de 5.000 quilos de piles

L’any 2020 Parets ha incrementat la recollida de piles. Concretament s’han recollit 4.640 quilos mitjançant l’empresa ECOPIL i 780 quilos a la deixalleria municipal del municipi. Així doncs, en total s’han recollit 5.420 quilos augmentant així un 9% en quilograms respecte a l’any 2019. Aquesta xifra suposa la quantitat de 270 grams de piles per habitant i any, és a dir, 33 piles AAA per habitant i any, aproximadament.

Aquesta quantitat ha sigut recollida mitjançant els 17 contenidors instal·lats a la via pública i els 22 contenidors de 20 litres que s’hi van instal·lar durant l’any 2019 a centres educatius, equipaments públics i a tots els comerços que ho demanen. L’ampliació de punts de recollida ha incidit sensiblement en l’augment de piles recollides pel seu correcte tractament i evitar el seu poder contaminant.

Pel que fa al consum nacional de piles, es troba al voltant de 600 grams a l’any per habitant. Per tant, a Parets del Vallès s’ha assolit gairebé el 50% de recollida selectiva de piles. La previsió durant els pròxims anys és augmentar aquesta xifra fins a assolir el 60% de recollida selectiva en piles gràcies a l’augment de contenidors a equipaments i establiments.

Cal recordar que el reciclatge de les piles és imprescindible a causa del poder contaminant d’aquestes, ja que contenen diversos metalls pesants en concentracions diferents, com per exemple el mercuri, el plom o el zinc. Els tractaments específics de les piles i els acumuladors permeten, per una banda, recuperar part dels metalls que contenen i poder tornar a introduir en el cicle productiu i, d’altra banda, facilita la gestió de les instal·lacions de disposició del rebuig a les que arribarien si no se’n fes una separació prèvia.

Arxivat a: Medi ambient
Contenidors piles