Portada > Actualitat > Notícies > Parets renova per segon any consecutiu el Segell Infoparticipa de transparència i bon govern

Parets renova per segon any consecutiu el Segell Infoparticipa de transparència i bon govern

30/04/2021

L’Ajuntament compleix el 94% dels indicadors avaluats

Parets rebrà per segon any consecutiu el Segell Infoparticipa per la qualitat i la transparència de la comunicació pública, un distintiu creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’Ajuntament assoleix el 94% dels indicadors avaluats des del 2020 fins al març de 2021. En concret, compleix 49 dels 52 incicadors examinats. L’any passat el consistori paretà va obtenir una puntuació del 92%. En l’actual edició, però, s’han reformulat i incorporat nous indicadors. Això ha fet que l’avaluació hagi passat de 48 a 52 indicadors. 

El Segell Infoparticipa divideix els indicadors en tres categories que inclouen informació dels representants polítics, com el pla de govern o l’agenda institucional de l’alcalde; la gestió dels recursos col·lectius i econòmics; i les eines que s’ofereixen per a la participació ciutadana. 

El LPCCP de la UAB també elabora el Mapa Infoparticipa que permet comprovar el resultat de les avaluacions de 135 institucions públiques entre ajuntaments, consells comarcals i diputacions. L’objectiu del LPCCP és promoure la millora de la transparència i la qualitat de la informació que les administracions públiques ofereixen a la ciutadania. 

L’entrega dels distintius es farà el dilluns, 10 de maig, a l’Auditori de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Arxivat a: Ajuntament, Participació
Segell Infoparticipa