Portada > Actualitat > Notícies > Pròrroga general de les mesures fins al 8 de maig

Pròrroga general de les mesures fins al 8 de maig

03/05/2021

S’apliquen petites modificacions en el sector de l’esport, parcs i jardins

La Generalitat de Catalunya va informar divendres, 30 d’abril, la pròrroga general de les mesures actuals aplicant petites modificacions en el sector de l’esport, parcs i jardins. Aquestes seran vigents fins al 8 de maig inclòs.

Pel que fa a les modificacions en l’esport, es poden celebrar presencialment les assemblees d’entitats esportives i l’aforament passarà a ser del 50% i 500 persones com a màxim en espais tancats o 1.000 persones si es fan en aire lliure o hi ha ventilació reforçada, control d’accessos i mobilitat. D’altra banda, s’aixeca la limitació de tancament a les 20 h dels parcs infantils i jardins públics.

A continuació es detalla tota la informació de les mesures que es prorroguen fins al 8 de maig:

Mobilitat

Territori de Catalunya: restringida l’entrada i sortida sense motiu justificat.

Activitats socials

Limitació és de 6 persones en trobades socials llevat que es tracti de convivents. No obstant, les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent-hi els domicilis, es recomana que es restringeixin tant com sigui possible i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

Confinament nocturn

No es pot circular pel carrer des de les 22:00 h a les 06:00 h, excepte per causes justificades.

Empreses

S’ha de fer teletreball, excepte quan no sigui possible.

Suspensió de congressos, convencions, fires i activitats assimilables.

Hostaleria

- Terrasses: obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 17:00 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.

- Interiors: oberts amb el 30% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 17:00 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.

Activitats culturals

- Oberts: cinemes, teatres, circs, auditoris i sales de concerts, amb un 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és reforçada. També oberts museus, biblioteques i sales d’exposició al 50% de l’aforament.

- Es poden reprendre: les activitats de cultura popular i tradicional, les gales, cerimònies d’entrega de premis i festivals. Els assistents han de romandre asseguts i s’han de respectar les mateixes limitacions d’aforament i les recomanacions de ventilació del punt anterior.

Comerç i centres comercials

30% de l’aforament en petit comerç, establiments i centres comercials (inclosa la restauració fins a les 17:00 h) i mercats no sedentaris que també podran obrir els caps de setmana independentment de la seva activitat.

Activitats recreatives

Equipaments cívics: permeses activitats a l’aire lliure de tipus físic o d’entrenament de la memòria per a majors de 60 anys en grups d’un màxim de 6 persones.

Oberts:

- Espais infantils lúdics d’interior amb un aforament del 30% i sense restauració.

- Salons de jocs, casinos i sales de bingo poden obrir amb limitació de l’aforament del 30%, amb un màxim de 100 persones, garantint la ventilació mínima. Si tenen sistemes de ventilació reforçada segons la normativa, el màxim s’amplia a 250 persones (dins el 30% de limitació de l’aforament). Els clients han d’ubicar-se en grups de màxim 6 persones i una separació de 2 m entre diferents grups. No poden obrir els serveis complementaris de bar i restauració.

Universitats i escoles

- Universitats:en les activitats teòriques presencials es podrà considerar l’augment de la presencialitat simultània restringida fins a un màxim del 30% de l’alumnat de cada universitat.

- Ensenyaments de règim general reglats, incloses escoles de música i dansa autoritzades:reducció de l'activitat presencial.

- Batxillerat, cicles formatius, ESO, primària i infantil:presencialitat plena.

- Activitats extraescolars: permeses les activitats extraescolars, de lleure i esportives des de cicle infantil fins a batxillerat i cicles formatius que es realitzin dins o fora dels centres educatius amb un màxim de 6 persones (a excepció de les que preservin el grup bombolla).

Permesos els desplaçaments i sortides del centre escolar amb pernoctació sempre que no trenquin el grup bombolla.

Enllaços d'interès

Canal Salut: informació COVID-19

Departament d'Interior: noves mesures COVID-19

Certificat autoresponsable de desplaçament per la crisi sanitària per la COVID-19

Arxivat a: Espai COVID-19
Informació d'interès COVID-19
Mesures prorrogades fins al 8 de maig