Portada > Actualitat > Notícies > El CAP canviarà cigarretes per caramels sense sucre en el Dia Mundial Sense Tabac

El CAP canviarà cigarretes per caramels sense sucre en el Dia Mundial Sense Tabac

26/05/2021

L’Ajuntament de Parets s’adhereix a la Setmana Sense Fum celebrada des del 25 fins al 31 de maig

L’Ajuntament de Parets s’ha adherit a la XXII Setmana Sense Fum que se celebra des del 25 fins al Dia Mundial Sense Tabac, el pròxim dilluns 31 de maig. Aquest dia se celebra des del 1998 i el promou l’Organització Mundial de la Salut (OMS), amb l’objectiu de visibilitzar el problema que representa el consum de tabac per a la salut pública.

En aquest sentit, el dilluns 31 de maig, Dia Mundial Sense Tabac, s’instal·larà un estand informatiu a Centre d’Atenció Primària de Parets per aquelles persones que vulguin abandonar el consum de tabac i s’intercanviaran cigarretes per caramels sense sucre.

La Setmana Sense Fum és una iniciativa de la Sociedad Española de Medicina Familia y Comunitaria (semFYC) i CAMFiC a Catalunya, que té com a finalitat la d’involucrar els diversos àmbits i actors que formen part de l’organització de la campanya, per tal d’integrar-se en una proposta comuna i unificar el mateix missatge.

L’objectiu d’aquesta campanya és sensibilitzar la població sobre el consum de tabac, basant-se en tres punts principals: la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se en aquest consum, abandonar-ne el consum i poder gaudir d’un ambient lliure de fum i de residus de tabac.

Enguany, s’ha engegat el projecte Suma Salut, que integra els programes d’activitat física, tabaquisme i alcohol, per tal de millorar l’enfocament en els processos de prevenció i promoció de la salut.

El consum de tabac és la primera causa de pèrdua de salut i de mortalitat prematura evitable. En aquest sentit, és un dels factors de risc més importants de les principals malalties cardiovasculars i respiratòries cròniques, així com de nombrosos casos de càncer. A més l’exposició al fum del tabac per part de persones no fumadores, també incrementa els riscos per a la seva salut, especialment del sistema respiratori, i sobretot en infants.

Arxivat a: Salut
Dia Mundial Sense Tabac
Edicions d'anys anteriors del Dia Mundial Sense Tabac al CAP Parets