Portada > Actualitat > Notícies > En marxa la segona fase del procés participatiu ‘Viu el riu Tenes’

En marxa la segona fase del procés participatiu ‘Viu el riu Tenes’

16/06/2021

Els paretans i les paretanes poden votar entre tres propostes al web participacio.parets.cat

L’Ajuntament de Parets va engegar, el passat 5 de juny, el procés participatiu per a la recuperació ecològica, paisatgística i social del riu Tenes. El projecte, una de les prioritats de l’equip de govern per aquesta legislatura, consisteix a restaurar i conservar el riu i el seu entorn i, a la vegada, integrar l’espai fluvial en un conjunt dedicat a l’esport i al lleure que sigui respectuós amb el medi ambient.

El darrer cap de setmana el projecte va entrar en la segona fase del procés participatiu, la qual l’Estudi Martí Franch (EMF), l’empresa guanyadora del concurs i responsable del projecte, proposa tres opcions a la ciutadania:

La primera opció és un entorn per a l’ús social i la restauració ecològica. Aquesta proposta concep el Parc Fluvial com a espai de trobada, de lleure i de passeig. El marge dret del riu es destina a connectar amb l’Eixample, el Barri Antic i la zona esportiva. D’altra banda, el marge esquerre es destinaria preferentment a preservar i restaurar la biodiversitat. L’accés de persones i mascotes es faria prioritàriament per la riba dreta i pel Parc Fluvial.

La segona proposta es basa en un parc urbà i urbanitzat a la vora del riu. És l’opció la qual construiria estructures per a usos diversos en el Parc Fluvial i permetria l’accés il·limitat de persones i mascotes.

Per últim, es proposa un paratge natural que cal conservar íntegrament. Un hàbitat únicament reservat per a la flora i la fauna de la zona on l’accés de persones i mascotes estaria limitat estrictament al passeig Fluvial.

Per a més informació i per a participar en el procés cal visitar el web participacio.parets.cat. Poden votar les persones residents al municipi. El procés es fa prèviament a la redacció del projecte d’execució per tal d’adaptar-lo a les preferències dels paretans i les paretanes.

Arxivat a: Medi ambient
Projecte de recuperació ecològica, paisatgística i social del riu Tenes