Portada > Actualitat > Notícies > Estat epidemiològic a Parets

Estat epidemiològic a Parets

06/07/2021

S’han administrat un total de 18.351 dosis

Des del dimecres, 16 de juny, Parets ha registrat 101 casos positius. Abans d’aquest augment de casos el municipi acumulava més d’una setmana sense tenir cap cas de COVID-19 positiu. El nombre de diagnosticats els darrers set dies és de 64 persones.

Amb aquestes dades, la  taxa de reproducció de l’epidèmia a Parets del Vallès se situa en 3,71 punts, és a dir, per cada cas positiu de la malaltia es contagien més de tres persones més. Respecte a l’índex de risc, el qual es calcula amb diverses variables calculades a partir del nombre de casos diagnosticats, se situa en 1.321,61. Una xifra que col·loca al municipi en un risc molt alt.

En aquest sentit, la vicealcaldessa i regidora de Salut, Casandra Garcia, fa una crida la prudència a continuar sent molt exigents amb les mesures de prevenció i seguretat. També destaca que “l’edat mitjana de les persones contagiades ha baixat a 26 anys, tot i que la vacunació massiva està funcionant correctament i ràpidament, hi ha part de la població que no està vacunada i, per tant, cal extremar les precaucions. La COVID-19 encara està viva i és per això que hem de seguir treballant i necessitem l’ajuda de tots i totes. Tothom s’ha de vacunar, és una qüestió de responsabilitat individual per garantir la seguretat col·lectiva”.

Pel que fa a la vacunació, a Parets ja s’han administrat un total de 18.351 dosis, 11.450 d’aquestes són la primera dosi i 6.901 la segona. No obstant això, s’ha de tenir en compte que només s’administra una única dosi de la vacuna de Janssen i a Parets s’han posat fins a 648 dosis.

La vicealcaldessa també comenta que “tot i que el curs escolar s’ha acabat ara ens trobem amb els casals d’estiu a les escoles, a les entitats esportives i les escoles bressol encara fan classe fins al 15 de juliol i és per això que també estem detectant alguns casos de grups confinats”.

Per consultar totes les dades sobre el registre de casos positius per COVID-19 podeu visitar aquest enllaç. I, tota la informació sobre la vacunació es troba aquí.

Arxivat a: Espai COVID-19
Informació d'interès COVID-19 a Parets