Portada > Actualitat > Notícies > Comencen les obres per construir el tercer carril de la C-17 en sentit sud

Comencen les obres per construir el tercer carril de la C-17 en sentit sud

06/11/2020

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visitat els treballs i ha anunciat la licitació del carril addicional en sentit nord

La Generalitat de Catalunya ha iniciat les obres per construir un tercer carril a la carretera C-17 entre Granollers i Parets en sentit sud. L’ampliació de la calçada es farà incorporant com a tercer carril el ramal que hi ha des de la ronda sud de Granollers fins passat l’enllaç de la C-35. El nou carril serà d’uns quatre quilòmetres, en concret anirà des del punt quilomètric 14,7 al punt 18,7. L’objectiu de les obres és millorar l’accessibilitat i la seguretat de la via.

Les obres també contemplen la reordenació de les connexions dels ramals d’entrada i sortida dels enllaços. Els accessos des dels enllaços de la carretera C-155 (de Sabadell a Lliçà de Vall) i de la C-35 es canalitzaran a través dels carrers dels polígons industrials de la zona i d’una nova sortida des del tronc de la C-17 al quilòmetre 17. D’altra banda, es remodelarà l’actual enllaç entre la C-35 i la C-17 de manera que millori la seva funcionalitat.

El projecte també inclou la construcció d’una passera per a vianants i bicicletes que connectarà el nucli urbà de Parets amb el polígon de Can Volart. Segons les previsions, la passera estarà enllestida a finals del 2021. Aquesta infraestructura facilitarà la mobilitat dels ciutadans del municipi que es desplacen a la zona industrial.

L’actuació suposa una inversió de 10,5 milions d’euros i té un termini d’execució de 16 mesos. El projecte constructiu, de catorze mesos de durada, l’executa una Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per Construcciones Rubau, SA i Copisa Constructora Pirenaica, SA per un import de 7.775.782 euros (IVA no inclòs). De les tasques de col·locació de senyalització, abalisament i defenses se n’encarregarà l’empresa Innovación y Obras de Seguridad Vial, SL. Aquestes tasques s’allargaran dos mesos i tindran un pressupost de 890.220 euros (IVA no inclòs).

Els primers treballs de l’obra han començat recentment amb tasques prèvies de detecció, desviament i restitució dels serveis afectats, sobretot de la xarxa elèctrica i de gas. Les intervencions s’han concentrat al carrer de la Bassa, entre els carrers de la Marineta i de Lleida.

Visita insitucional

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visitat els primers treballs per a la construcció del tercer carril a la C-17 aquest matí. A la visita l’han acompanyat l’alcalde de Parets, Jordi Seguer; l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral; i el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Francesc Colomé.

El conseller Calvet ha anunciat que la Generalitat ha iniciat els tràmits per a la licitació de l’eixamplament de la carretera en el sentit Vic per 21 milions d’euros. També ha afegit que per al primer trimestre de 2021 es preveu la licitació de les obres del projecte d’ordenació d’accessos i formació d’un nou enllaç entre Granollers i Lliçà d’Amunt per un import de 8,4 milions d’euros. En total, les actuacions de la C-17 al Vallès Oriental sumaran una inversió de 50 milions d’euros. El conseller ha subratllat la voluntat del govern d’impulsar obra pública en un moment de contracció econòmica.

L’alcalde de Parets, Jordi Seguer, ha destacat que les obres milloraran l’accessibilitat i la funcionalitat de la C-17. En aquest sentit, l’alcalde ha remarcat que amb aquesta intervenció es corregiran les deficiències a nivell de seguretat viària que presentaven diferents entrades i sortides i ha aplaudit el canvi que comportarà la nova passera que unirà el centre urbà del municipi amb el Polígon Industrial Can Volart. Seguer també ha recordat que Parets cedeix part del seu territori per millorar aquesta infraestructura.

Afectacions per les obres de la C-17

L'Ajuntament ha habilitat un espai al web municipal per informar de les afectacions al trànsit i a la prestació de serveis que comportin les obres de la carretera C-17. Properament s'actualitzarà la informació en aquest enllaç

 

Arxivat a: Urbanisme
El conseller Calvet amb l'alcalde Seguer i altres autoritats
Visita institucional de les obres de la C-17
El tercer carril de la C-17 es construirà aprofitant el ramal de Parets
Plànol de les obres