Portada > Actualitat > Notícies > Canvis en els accessos a la C-35 i al Polígon Llevant Industrial per la construcció del tercer carril a la C-17

Canvis en els accessos a la C-35 i al Polígon Llevant Industrial per la construcció del tercer carril a la C-17

14/01/2021

L’obra, de 16 mesos de durada, millorarà l'accessibilitat i la seguretat de la via

Les obres de construcció d’un tercer carril a la C-17 entre Granollers i Parets en sentit sud han comportat les primeres afectacions al trànsit. Des d’ahir a la nit han quedat tallats els brancs directes d'entrada i sortida de l'enllaç de la C-17 amb la C-35, direcció Montmeló, i els accessos d’entrada i sortida de la C-17 al carrer de Can Romeu per anar al Polígon Llevant Industrial. Les entrades i sortides a la C-35 i al Polígon Llevant Industrial es fan a través de la rotonda de l’avinguda de Francesc Macià.

La Generalitat de Catalunya va iniciar les obres per afegir un tercer carril el setembre. Els primers treballs de l’obra van centrar-se en tasques prèvies de detecció, desviament i restitució dels serveis afectats. Aquesta setmana s’ha repintat la calçada per estrènyer els carrils de circulació dels 3,5 metres d’amplada a 3,2 metres. També s’han col·locat barreres de formigó New Jersey per tallar els accessos esmentats. Les actuacions al lateral s'executaran de forma progressiva i segregada. En tot moment es permetrà l’accés a les indústries, comerços i activitats o es proposaran accessos per rutes alternatives.

L’ampliació de la calçada es farà incorporant com a tercer carril el ramal que hi ha des de la ronda sud de Granollers fins passat l’enllaç de la C-35. El nou carril serà d’uns quatre quilòmetres, en concret anirà des del punt quilomètric 14,7 al punt 18,7.

L’objectiu de les obres és millorar l’accessibilitat i la seguretat de la via a través de la reordenació de les connexions dels ramals d’entrada i sortida dels enllaços. El projecte també inclou la construcció d’una passera per a vianants i bicicletes que connectarà el nucli urbà de Parets amb el polígon de Can Volart. Segons les previsions, la passera estarà enllestida a finals del 2021. Aquesta infraestructura facilitarà la mobilitat dels ciutadans del municipi que es desplacen a la zona industrial.

L’actuació suposa una inversió de 10,5 milions d’euros i té un termini d’execució de 16 mesos. El projecte constructiu, de catorze mesos de durada, l’executa una Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per Construcciones Rubau, SA i Copisa Constructora Pirenaica, SA per un import de 7.775.782 euros (IVA no inclòs). De les tasques de col·locació de senyalització, abalisament i defenses se n’encarregarà l’empresa Innovación y Obras de Seguridad Vial, SL. Aquestes tasques s’allargaran dos mesos i tindran un pressupost de 890.220 euros (IVA no inclòs).

Tercer carril en sentit nord

El Departament de Territori i Sostenibilitat ja ha iniciat els tràmits per a la licitació de l’eixamplament de la carretera en el sentit Vic per 21 milions d’euros i un termini de 18 mesos per executar l’obra.

Comunicació de les afectacions

Podeu consultar les afectacions al trànsit i a la prestació de serveis que comportin les obres de la carretera C-17 en aquesta pàgina de la web municipal. Per qualsevol dubte puntual també podeu trucar a la Policia Local (93 573 73 00) o a l’Àrea d’Urbanisme (93 573 88 88).

Arxivat a: Urbanisme, Via pública
Plànol de les afectacions al trànsit