Parets se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat per un entorn més segur i saludable

Dimarts, 7 de setembre de 2021 a les 00:00
Les activitats tindran lloc entre els dies 16 i 22 de setembre

L’Ajuntament de Parets s’ha adherit un any més als actes amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat que aquest any té com lema Fes salut. Mou-te de manera sostenible, en línia amb el tema d'aquest any, Seguretat i salut amb una mobilitat sostenible.

La Setmana del 2021, que com ja és habitual se celebrarà entre els dies 16 i 22 de setembre, vol incidir en quatre temes: la salut mental i física, la seguretat i la resposta davant la COVID-19. No és una coincidència que la salut mental sigui un tema prioritari, ja que la Setmana Europea de la Mobilitat vol centrar-se en l'estreta relació que hi ha entre la salut mental i la mobilitat urbana, un tema que ha esdevingut especialment  important durant la pandèmia.

Concretament a Parets s'han previst un seguit d'activitats adreçades a promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l'ús de l'espai públic, millorar la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació.

Durant tota la setmana, el servei del bus urbà serà gratuït en tots els horaris i recorreguts i es farà una campanya informativa a tot el municipi sobre la nova ordenança de mobilitat i la normativa d’ús del patinet elèctric.

El diumenge 19 de setembre, a partir de les 10 h, es tornarà a celebrar la Diada de la Bicicleta, amb sortida i arribada des de l’aparcament del pavelló i un recorregut únic de deu quilòmetres.

Els dies 20 i 22 de setembre als mercats municipals es faran enquestes sobre mobilitat adreçades a majors de 65 anys, per tal de copsar els hàbits de mobilitat de la nostra gent gran.

Finalment, dimarts 21 de setembre, hi haurà una trobada d'usuaris de patinets elèctrics a l'Escola de la Natura.

Els objectius de la Setmana Europea de la Mobilitat són, entre d'altres, sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport individual, impulsar l'ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics; potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat o reflexionar sobre com afecta la nostra salut l'ús excessiu del transport motoritzat.

Darrera actualització: 06.06.2023 | 09:20