Les escoles de Parets celebren la festa del Carnestoltes

Dilluns, 4 de febrer de 2013 a les 00:00
A partir d’avui, i durant tota la setmana, els centres educatius de Parets del Vallès faran tot un seguit d’activitat per celebrar l’arribada de Sa Majestat el rei Carnestoltes.

Enguany, moltes de les escoles paretanes perllongaran la festa cinc dies durant els quals dedicaran cada una de les classes a una temàtica relacionada amb el Carnaval.

L’escola bressol La Cuna proposa als seus alumnes dur una peça de vestir comú i diferent durant cada dia de la setmana. A més, el dijous 7 de febrer, a les 10 del matí, rebran la visita de la Colla del gall que animarà la festa dedicada, en aquesta ocasió, a la Festa Major d’Hivern que incorpora elements relacionats amb aquesta tradició com ara el gegants Marcel i Elisenda, els grallers o el propi gall. El ball final de disfresses tindrà lloc el divendres, 8 de febrer, a les 10 del matí, al pati de l’escola.

Els nens i nenes del Cirerer rebran a Sa Majestat avui dilluns i, a partir d’aquest moment i fins divendres, desenvoluparan jocs i activitats al voltant de la temàtica dels contes infantils tradicionals. Divendres 8 de febrer, a les 16 h, ho celebraran plegats amb una xocolatada i ball de disfresses.

Pel que fa al Gargot, a més dels tallers de màscares, de maquillatge facial o d’instruments musicals que es faran durant la setmana, divendres han organitzat la festa de disfresses en la qual podrà participar tota la família que es podrà endur una medalla elaborada pels infants.

A les escoles Lluís Piquer, Pau Vila, Pompeu Fabra, Vila Parietes, ACESCO i Nostra Senyora de Montserrat, els estudiants i l’equip docent de cada centre han preparat desfilades per l’equipament, concursos de disfresses i festes amb la participació dels pares i mares del alumnes. En el cas de les escoles Pau Vila i Vila Parietes es durà a terme un recorregut dels alumnes, amb les seves disfresses, pels carrers al voltants dels respectius centres.

L’IES Torre de Malla dedica enguany la festa del Carnaval al ‘Bosc encantat’ i el centre romandrà guarnit durant tota la setmana amb elements elaborats pel alumnes i relacionats amb el bosc i la natura. La desfilada i el concurs de disfresses tindrà lloc el divendres 8 de febrer, a partir de les 10.30 h.

La Secció d'Institut de Parets del Vallès II prepara, també pel divendres 8 de febrer, una activitat pensada com a joc on els alumnes hauran de desenvolupar la seva creativitat i el treball en equip per donar la benvinguda al Carnestoltes en el seu primer any de visita a aquest centre.

Darrera actualització: 02.05.2019 | 17:54