Vehicles

Vaig comprar un vehicle de segona mà, em van fer signar el contracte, però no me'n van donar cap còpia, i l'excusa que em varen donar és que havien d'acabar de preparar la documentació per presentar-la a Trànsit. Això és correcte? Tinc dret a tenir una còpia del contracte al mateix moment de signar-lo?

Sí. El venedor està obligat a lliurar-nos una còpia del contracte, la fitxa tècnica del vehicle,la factura i el rebut amb la data corresponent a la compra. Abans de signar qualsevol tipus de contracte, hem de llegir-ho tot molt bé. En aquest cas, si el document  ens descriu l'estat del vehicle, hem de fixar-nos-hi bé per si realment ens interessa o no fer aquesta compra.

Porto el cotxe al taller per reparar-lo, em fan un pressupost i, al cap d'una setmana, quan el passo a buscar, em diuen que han hagut de fer-hi alguna cosa més del que s'havia previst al pressupost sense consultar-m'ho prèviament, tot i que no m'han cobrat més del que ja estava estipulat al pressupost. Això es pot fer? Puc reclamar-ho, o denunciar-ho, si més no?

No. El taller està obligat a informar-nos de qualsevol defecte o avaria que es detecti durant la seva intervenció, i nosaltres hem d'acceptar la seva reparació o no. El més correcte hauria estat que el taller, després de la nostra acceptació, rectifiqués el pressupost. Això es pot denunciar davant l'Agència Catalana de Consum i el que hem de fer és demanar un full oficial de reclamació/denúncia al taller.

Darrera actualització: 23.04.2020 | 10:51
Darrera actualització: 23.04.2020 | 10:51