Portada > Temes > Turisme > Un tomb pel barri antic

Un tomb pel barri antic

PLAÇA DE LA VILA

En aquest espai hi trobem d’edifici de l’Ajuntament, d’estètica neoromànica, construït el 1948, i l’església parroquial de Sant Esteve, un temple neoromànic de tres naus construït l’any 1946 sobre l’antiga església del segle XIII, de la qual se’n conserva l’absis. A la plaça també es pot admirar la pèrgola d’Enric Miralles, de 1986. A prop, el carrer del Raval manté la fesomia de les velles cases de poble de primers del segle XX.

PARC LA LINERA

A prop de la plaça hi ha el parc la Linera, un espai verd que ocupa els terrenys d’una antiga indústria tèxtil. Es manté la vella xemeneia de vapor de 22 m i uns edificis singulars que acullen actualment l’Escola de Música i una escola bressol. Al costat del parc encara es poden apreciar les cases dels treballadors, als carrers Sant Josep, Santa Irene i Antoni Feliu.

BOSC DE TAULES

A l’avinguda Francesc Macià hi ha el Bosc de Taules, amb sis taules-escultures d’acer i bronze fetes de l’any 2001 a partir de dibuixos d’escolars. Al costat mateix, es pot passejar per la passarel·la que travessa un petit estany. El pont i les taules són obra dels artistes Lluís Doñate, M. Josep Forcadell i Albert Valera.

PASSEIG FLUVIAL

Passeig d’uns 4,5 Km al costat del riu Tenes. Al Costat del pavelló i de les pistes d’atletisme hi ha la verneda de Ca l’Isidre Coix, prop de la qual s’alça la Torre Adela, amb una torre octogonal, i la casa Miquel Servet 17.