Escola Municipal de Música

L’Escola Municipal de Música de Parets del Vallès, centre autoritzat pel Departament d’Ensenyament des de l’any 1993 i ubicada al parc La Linera, s’ha consolidat al llarg de tres dècades com un centre de referència en el camp de l’ensenyament musical.

Amb el convenciment de que la música esdevé un element essencial en la formació i desenvolupament global de les persones, podem dir que aquest centre ha concretat els seus eixos educacionals en la recerca de la música com un art on es conjuguen tant el valor lúdic com el formatiu. Amb aquesta premissa com a guia d’aprenentatge, on diversió i formació no estan separades, l’alumnat gaudeix a l’hora que aprèn, vivint en tot moment el fet musical.

L’oferta musical, que comença a partir dels 5 anys fins a adults, s’organitza a l’entorn de la pràctica musical individual i col·lectiva, potenciant la participació en grups instrumentals i vocals, convivint amb la mateixa importància els estils clàssic i modern.

Els objectius pedagògics i culturals de l’Escola Municipal de Música són:

  • Concebre l’ensenyament-aprenentatge musical al servei de la formació i desenvolupament integral de les persones, tenint en compte els innegables valors de socialització de la música.
  • Facilitar les eines d’aprenentatge musical bàsiques per a desenvolupar en l’alumnat l’autonomia necessària per a fer música a nivell amateur, potenciant les agrupacions instrumentals i vocals.
  • Encaminar i facilitar la preparació a l’accés a estudis professionalitzadors, a l’alumnat amb un especial interès i capacitat.
  • Promoure les agrupacions musicals que vinculen l’escola de música amb l’entorn social del poble així com intercanvis i trobades per a projectar-la a l’exterior.
  • L’objectiu principal és posar a l’abast dels alumnes una eina per poder gaudir fent música, ja sigui cantant o tocant, individualment o en grup.

 

Oferta formativa:

 

Horari de 16-21.30h.

Cursos i tallers monogràfics per a petits i grans al llarg del curs.

Web de l'escola http://agora.xtec.cat/esc-musica-parets/intranet/

Darrera actualització: 30.05.2023 | 11:18
Darrera actualització: 30.05.2023 | 11:18