Quatre joves paretans guanyen premis de recerca en diferents especialitats

Divendres, 19 d'abril de 2013 a les 00:00
Priscil·la Balsera, de l’escola Nostra Senyora de Montserrat, Xavier Aguilar i J. Antonio Picazos, d’ACESCO, i Estel Palau, de l’Institut El Vern de Lliçà de Vall, són els quatre joves estudiants que recentment han rebut premis pels seus estudis de recerca en diferents camps d’investigació.

Priscil·la Balsera, estudiant de l’escola Nostra Senyora de Montserrat, ha rebut el Premi de Recerca Jove 2012 pel seu treball La corrupció política a Espanya. El mateix guardó l’han rebut Xavier Aguilar i J. Antonio Picazos, alumnes de l’escola ACESCO de Parets, pel seu treball Validació experimental de les equacions de Dupuit que descriuen les captacions d’aigua en aqüífers lliures.

Enguany s’han presentat 244 treballs realitzats per 311 alumnes dels quals se n’han premiat 84 alumnes i 11 centres d’ensenyament secundari. Els Premis de Recerca Jove, que enguany arriben a la 31a edició, volen fomentar l’esperit científic entre el jovent. Els treballs els elaboren estudiants de 3er i 4rt d’ESO, Batxillerat o cicles formatius de grau superior i mitjà conjuntament amb el professorat. La recerca és de tipus experimental o teòric i està relacionada amb qualsevol matèria o àrea científica. A banda de premiar l’esforç dels alumnes i el treball en equip, els premis reconeixen també el foment de les vocacions científiques per part dels centres. Els Premis de Recerca Jove s’atorguen en dues categories: una per a alumnes de segon cicle d’ESO i una altra per a l’alumnat de secundària postobligatòria. Els guardons estan dotats amb 750 euros, en el cas dels alumnes, i 2.500 euros en el cas dels centres, que destinaran a equipament de biblioteques i material docent.

Estel Palau, de l’Institut El Vern de Lliçà de Vall, ha estat guardonada amb el premi Exporecerca de l’Associació Magma, dedicada a promoure la investigació entre els joves. El treball pel qual ha rebut el premi duu com a títol El càncer al llag de la vida: anàlisi de La Marató de TV3 i simulació d’un cas sobre càncer i genètica. En aquesta edició del premi Exporecerca s’han presentat un total de 110 treballs que provenien d’arreu de l’Estat així com de l’estranger, concretament de Bèlgica, Paraguai, Argentina, Mèxic, Turquia, Kazakhstan. Els premis Exporecerca estan dotats amb una estada a les instal·lacions del Parc Científic de Barcelona, que consistirà en participar activament en algun projecte de recerca, així com als tallers que s’hi desenvolupen.

Darrera actualització: 02.05.2019 | 17:54