Portada > Actualitat > Notícies > Parets per la igualtat. Març de dones, març de tothom

Parets per la igualtat. Març de dones, març de tothom

29/02/2016

L’Ajuntament de Parets se suma, un any més, a les activitats emmarcades en el Dia Internacional de les Dones, que es commemora el 8 de març, amb la celebració d’una nova edició del Març de dones. L’objectiu del programa d'activitats és lluitar contra les actuacions androcèntriques que dificulten la igualtat de condicions entre homes i dones i prevenir la discriminació per raons de gènere.

El tret de sortida a la programació es va donar amb la inauguració de la mostra ‘Llegint entre costures’, que es podrà veure fins al 13 de març, a la Sala d’Exposicions Can Rajoler.

L’alumnat de 4t de l’Institut la Sínia ha estat el grup escollit per dur a terme els tallers del projecte de gènere, a càrrec de l’Associació Candela per a la Investigació i l’Acció Comunitària.

Divendres 4 de març, a les 22 h, al Casal de Joves Cal Jardiner, tindrà lloc el concert del Març de dones, que comptarà amb les actuacions dels grups La Tia Carmen i DJ Sweet.

Els dies 4 i 11 de març, al Casal Can Butjosa, i el 18 de març, a la Sala Serra Cooperativa, es farà el taller 'Recordant la nena que vaig ser, per cultivar la dona sàvia que sóc', a càrrec d’Isabel Erill.

Enguany s’incorpora a les activitats la ‘Marxa Violeta’, un recorregut de 10 km pels carrers del municipi amb noms de dones, que tindrà lloc el diumenge 6 de març, a partir de les 9 h. La inscripció té un cost d’1€, que es destinarà a la causa solidària ‘Tamaia Viure Sense Violència’.

Divendres 11 de març, a les 18 h, elCasal de Joves Cal Jardiner acollirà la presentació del llibre Transfeminismos. Epistemes, fricciones y flujos a càrrec de les compiladores Miriam Solá y Elena Urko. A continuació es farà un  cinema fòrum amb la projecció de la pel·lícula Boys Don’t Cry, dirigida per Kimberly Peirce, amb Hilary Swank.

Sota l’eslògan ‘Porta el teu plat i el teu somriure’, el divendres 18 de març, a les 21 h, a la Sala Basart Cooperativa es farà el tradicional Sopar de dones. Les inscripcions es poden fer fins al 15 de març al Casal Cal Jardiner.

Les biblioteques Can Rajoler i Can Butjosa s’hi sumen a les activitats amb la programació de les hores del conte especials, tertúlies i el Club de lectura fàcil.

La programació íntegra del Març de Dones, inclosos els horaris de totes les activitats, es pot consultar al web parets.cat.

Arxivat a: Ajuntament
Programació març de dones 2016 banner