Portada > Actualitat > Notícies > El Barri Antic de Parets es convertirà en un nou espai de relació i convivència

El Barri Antic de Parets es convertirà en un nou espai de relació i convivència

05/04/2017

Ahir dimarts, 4 d'abril, la sala d'exposicions Can Rajoler, va acollir un centenar de veïns i veïnes del Barri Antic de Parets, que es van donar cita per conèixer de primera mà el projecte de reurbanització i remodelació d'aquest espai.

Durant la sessió, l'alcalde de Parets, Sergi Mingote, el regidor de Serveis Territorials, Francesc Juzgado i personal tècnic de l'Ajuntament de Parets i de l'empresa encarregada de la redacció del projecte inicial, van explicar amb detall els canvis previstos i les possiblitats d'actuació en aquest espai.

Inicialment, el projecte es desenvoluparà en tres fases que abasten en primer lloc els carrers Travessera i Barcelona, en segon, el carrer Major i, per últim, els carrers Aurora i Ferrer i Guàrdia, tot i que es va apuntar la possibilitat d'unir fases, sempre amb el consens del veïnat, amb l'objectiu d'optimitzar el temps i el cost pressupostari.

Algunes de les qüestions que van plantejar els assistents a la reunió van ser les alternatives per reubicar les places d'aparcament o el soterrament de les linees de serveis i subministraments. Des de l'Ajuntament es va donar resposta a aquestes i d'altres preguntes, tot posant de manifest que les actuacions puntuals seran consultades i consensuades amb els veïns i veïnes del barri.

L'objectiu de les obres, que tenen un pressupost aproximat per a les tres fases d'1.700.000 euros, "és la recuperació del nucli històric de Parets com a espai de convivència, de proximitat i de participació ciutadana. Per aquest motiu, els carrers s'han concebut com a prioritaris per als vianants, amb la incorporació de zones dotades de mobiliari i verd urbà i indrets que fomentin la relació ciutadana", manifestava l'alcalde de Parets, Sergi Mingote.

El regidor de Serveis Territorials, Francesc Juzgado, afegia "la voluntat i el compromís del govern municipal per dotar el Barri Antic de nou d'una identitat pròpia, convertir-lo en un espai agradable i obert, pensat per a les persones i per a l'impuls de l'activitat comercial".

La remodelació del Barri Antic forma part dels objectius establerts pel consistori en Pla d'Actuació Municipal (PAM) 2015-2019, per fer de la via pública un espai de convivència i relació ciutadana.

Arxivat a: Ajuntament, Urbanisme i Habitatge, Via pública
Presentació reurbanització barri antic 4/4/2017