Portada > Actualitat > Notícies > Compra, juga i aprèn català.... Endevina-la!

Compra, juga i aprèn català.... Endevina-la!

21/03/2018

Aquest dilluns, el Servei de Comerç de l’Ajuntament de Parets i l’Oficina de Català del Consorci per a la Normalització Lingüística, amb la col·laboració de l’Associació de Serveis i Comerços de Parets, ASIC, han presentat el joc lingüístic “Endevina-la!”, que té l’objectiu de promoure l’ús de la llengua catalana al comerç d’una manera lúdica, engrescadora i que propiciï que la gent s’acosti als establiments comercials per participar en un joc de llengua.

L’Endevina-la! es posa en marxa fins al 15 d’abril, i consisteix a sumar punts tot resolent els jeroglífics que es poden trobar a les butlletes que hi ha a cada una de les 32 botigues de Parets que, fins al moment, s’han sumat a la iniciativa. Per participar només cal passejar pel poble, mirar els aparadors, desxifrar els jeroglífics, entrar al comerç, emplenar una butlleta amb la resposta i les dades personals i dipositar-la a l'urna que hi haurà en el mateix establiment.  

L’alcalde de Parets, Sergi Mingote, animava a tothom a participar perquè, deia, “és una proposta engrescadora, educativa i amb el valor afegit de dinamitzar el comerç local, el nostre comerç”.

Pietat Sanjuán, directora del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental, n’ha explicat el funcionament i ha definit el joc com una eina més que des de l’ens volen utilitzar per tal que “el català sigui una llengua d’ús normal en tots els àmbits, una eina de cohesió social i d’igualtat d’oportunitats”.

El dilluns 23 d'abril, dins dels actes de la diada de Sant Jordi, s'exposaran tots els jeroglífics a la plaça de la Vila i, a la tarda, es farà l'acte de lliurament als guanyadors dels quatre premis:

  • 1 premi a sortejar entre tots els encertants menors de 12 anys: entrada familiar per a un espectacle infantil al Teatre Can Rajoler (Rialles) durant el 2018. 
  • 1 premi a sortejar entre els encertants majors de 12 anys: entrada doble per a un espectacle al Teatre Can Rajoler. 
  • 2 premis a sortejar entre les persones que hagin resolt correctament més jeroglífics: 100 € en vals de compra de l'ASIC per a  cada guanyador.
Arxivat a: Ajuntament, Comerç i empresa
RP Endevina-la març 2018