Portada > Actualitat > Notícies > Audiència Pública en matèria de seguretat a Parets del Vallès

Audiència Pública en matèria de seguretat a Parets del Vallès

28/10/2019

Avui dilluns la sala de plens ha acollit una audiència pública per tractar i donar a conèixer les darreres dades en matèria de seguretat ciutadana. La roda de premsa, que s'ha retransmès en directe íntegrament per RAP107, ha estat presidida per la primera tinent d'alcaldia, Casandra Garcia, l'alcalde i regidor de Seguretat ciutadana, Jordi Seguer, i l'inspector en cap de la Policia Local, Joan Pérez.

En la seva intervenció, Casandra Garcia ha insistit en la importància que per al nou Govern Plural té la "transparència també en matèria de seguretat i l'aposta del nou equip per una policia de proximitat, un cos per a tots els nostres veïns i veïnes".

L'alcalde, Jordi Seguer, ha explicat les dades recollides durant els darrers dos mesos. Així, per exemple, les dades mostren que durant els mesos de juliol i agost s'han obert 116 diligències jurídiques. Tot i que es parlava en algunes xarxes socials d'una 'onada de robatoris', en aquests dos mesos el descens ha estat d'un 18% menys de robatoris respecte del mateix període de l'any 2018. Concretament, aquest estiu s'han produït fets en 8 domicilis, dels quals 5 han estat consumats i 3 en grau de temptativa. Pel que fa a les empreses, la reducció en els darrers dos mesos ha estat d'un 50% i d'un 66% menys en establiments comercials. Altres dades que s'han fet públiques han estat les 3 detencions per violència domèstica a dues llars de Parets i al membre d'una parella que estava de pas al municipi. Finalment, Seguer ha volgut "fer valdre la gran tasca de la Policia Local i del cos de Protecció Civil que sovint no es veu o no és tan evident per a la ciutadania".

L'inspector, Joan Pérez, ha donat dades concretes segons les quals, des de principi d'any, s'han obert 872 diligències judicials fins al mes d'agost, un 2,35% més que l'any 2018. L'augment és degut, bàsicament, a estafes bancàries, delictes relacionats amb internet i, sobretot, a l'increment de més d'un 20% en dos mesos en delictes relacionats amb la conducció sota els efectes de l'alcohol i les drogues.
Reforç de la Policia Local i augment de la plantilla
Durant l'audiència pública que s'ha fet a l'Ajuntament l'alcalde de Parets, Jordi Seguer, ha parlat de la contractació durant un any, per mitjà dels Plans d'Ocupació Local, de dos nous agents de mobilitat i civisme, amb capacitat sancionadora, que donaran suport a la Policia Local, sobretot en tasques de vigilància de l'espai públic, de seguretat del trànsit i de compliment de les ordenances de convivència ciutadana. També s'augmentarà la plantilla de la Policia Local en els pròxims tres anys -a raó d'un agent per any- que passarà de tenir les 28 persones actuals, inclosos els comandaments, a un total de 31, "dins la limitació del percentatge que marca la llei", ha explicat l'alcalde.
Trasllat de la Policia Local a Iveco
La Policia Local de Parets es traslladarà a les noves dependències del sector Iveco. Així ho ha explicat l'alcalde en la seva intervenció.
Pròximament, segons s'ha anunciat, es farà una nova audiència pública per explicar amb detall les característiques del nou espai i quins serveis concrets es traslladaran a aquella zona. Es preveu que les obres comencin d'aquí a unes setmanes.

Darreres actuacions policials

La Policia Local de Parets ha procedit a la detenció de dos individus durant aquest cap de setmana. Dissabte a la tarda els agents van aturar un vehicle sospitós conduït per una persona de 33 anys que es trobava en recerca i captura i ha ingressat a presó per delictes greus. L'altra detenció es va produir el dissabte a la nit quan una persona de 30 anys es trobava generant aldarulls a prop d'un bar musical.

Arxivat a: Seguretat
Audiència Pública en matèria de seguretat