Portada > Actualitat > Notícies > Comença la campanya de vacunació contra la grip al CAP Parets

Comença la campanya de vacunació contra la grip al CAP Parets

31/10/2019

Des del Centre d'Atenció Primària de Parets s'ha començat la campanya anual de vacunació contra la grip. Aquest any, com a novetat, diversos professionals es desplaçaran als casals de gent gran del municipi per resoldre dubtes i falses creences sobre la vacuna de la grip i els oferiran poder-se vacunar allà mateix. Amb aquesta iniciativa es pretén fer prendre consciència als nostres avis i àvies de la importància de vacunar-se i facilitar-los poder-ho fer.

La grip és una malaltia respiratòria vírica que es caracteritza principalment pels símptomes següents: febre elevada, tos seca, mal de coll i de cap, dolor muscular i malestar general. Normalment apareix a meitat de desembre i els casos s’incrementen al gener.

Aquesta malaltia és un problema de salut pública, ja que es tracta d’una epidèmia anual que pot presentar complicacions importants en els anomenats grups de risc. Part d’aquesta població més vulnerable la componen les persones a partir dels 60 anys. També aquelles de qualsevol edat que pateixen malalties cròniques o tenen les defenses més baixes degut a malalties greus o per les característiques del període vital en què es troben; per exemple, les dones embarassades.

La vacunació és la mesura fonamental per prevenir la malaltia i les possibles complicacions. Es recomana que aquestes persones més vulnerables es vacunin durant el novembre i principis de desembre, per tal que quan aparegui el virus i s’estengui, la persona estigui immunitzada.

Recomanar la vacuna i administrar-la és una de les principals activitats preventives que es realitza des dels centres d’atenció primària. Al CAP Parets s’han habilitat agendes per tal que els usuaris puguin programar la cita per rebre la vacuna. 

Arxivat a: Salut
CAP Parets