Portada > Actualitat > Notícies > El futur del planeta és a les teves mans. Recicla! Setmana Europea de Prevenció de Residus

El futur del planeta és a les teves mans. Recicla! Setmana Europea de Prevenció de Residus

14/11/2019

Canviar alguns dels hàbits de consum per reduir la quantitat de deixalles està a les nostres mans. Partint d'aquest concepte, Parets s'afegeix, un any més, a la Setmana Europea de Prevenció de Residus, que se celebra del 16 al 22 de novembre, amb l'objectiu de donar eines senzilles i fàcils per ajudar a reduir l'impacte ambiental que representa la brossa que generem en el dia a dia.

Les activitats previstes inclouen la presència d'informadors mediambientals als mercats setmanals, a la deixalleria, al Sector Comercial Iveco i al parc del Sot d'en Barriques; el lliurament de l'embolcall reciclable 'boc&roll' a les escoles, així com una campanya informativa, que es farà als carrers del municipi, sobre com reciclar correctament per augmentar el percentatge de recollida selectiva i contaminar menys.

El bosc de la vida

L'Escola de la Natura també ha preparat una activitat que es desenvoluparà als centres educatius de Parets durant la Setmana Europea de Prevenció de Residus, amb la finalitat d'ensenyar els més petits la importància de la cura i preservació del nostre entorn. El bosc de la vida és una activitat adreçada als alumnes que s'inspira en una antiga creença japonesa, segons la qual hi ha un fil vermell invisible que connecta les persones que estan predestinades a conèixer-se.

Consisteix en uns arbres de cartó, subministrats per la botiga en línia de consum responsable SelfPackaging, les branques dels quals es formen a partir d'aquest fil vermell, i les fulles a partir de targetes decorades o escrites pels estudiants que volen compartir les seves idees per millorar el planeta. Les figures de cartó serviran per fomentar els valors com el respecte i el compromís amb el medi ambient.

El divendres 22 de novembre, de 10 a 20 h, El bosc de la vida es traslladarà a la plaça de la Vila per tal que tothom qui vulgui pugui també fer la seva aportació.

El reciclatge a Parets en xifres

Segons els darrers estudis realitzats, a Catalunya es generen uns 523 kg de residus per habitant l'any, mentre que els paretans i les paretanes generem prop de 478 kg de residus per any i habitant, és a dir, uns 45 kg per sota de la mitjana. Tot i això, Parets es troba per sota de la mitjana catalana pel que fa al volum total de la recollida selectiva. Concretament, la recollida selectiva sobre el total de generació de residus al municipi és d'un 33,60%, mentre que a Catalunya és d'un 41,70%.

L'any 2018 es van recollir a Parets 9.112 tones de residus. Aquesta quantitat és el resultat dels residus dipositats als contenidors de reciclatge i als contenidors grisos de genèrics.

Arxivat a: Medi ambient
Residus