Portada > Actualitat > Notícies > Ja ha estat localitzada la incidència de la piscina Miguel Luque, que tornarà a obrir al públic en el moment que es dugui a terme la reparació

Ja ha estat localitzada la incidència de la piscina Miguel Luque, que tornarà a obrir al públic en el moment que es dugui a terme la reparació

17/01/2020

Avui ha tingut lloc una comissió informativa específica per informar sobre la situació en la qual es troba la piscina municipal Miguel Luque, que el passat 11 de gener va haver de tancar al públic a causa d'una avaria en el sistema d'escalfament, fet que impedeix que l'aigua dels vasos i de les dutxes dels vestidors tingui una temperatura adequada per als usuaris.

Els tècnics municipals han arribat a la conclusió que la incidència ha estat localitzada en un dels acumuladors del sistema de climatització i s'està pendent de l'arribada del material per procedir a la seva substitució. Paral·lelament s'han iniciat els treballs de reparació de la deshumectadora que afecta el sistema de ventilació de l'equipament, una actuació que ja estava programada per part del nou govern municipal dins dels treballs de posada a punt de la instal·lació.
Però les actuacions a la piscina coberta no acaben aquí. Aprofitant el tancament temporal de la instal·lació s'executaran les obres de reforma i millora de la consergeria i la recepció al públic, una actuació que es va aprovar el juliol de l'any passat en una modificació de crèdit. També en les pròximes setmanes es substituiran les 32 dutxes dels vestidors de la piscina, que a partir d'ara tindran regulador de temperatura.
Es detecta una fuita d'aigua en el vas principal de la piscina
A tot això cal afegir que els tècnics municipals van detectar el passat 9 d'agost una important pèrdua d'aigua a l'altura dels embornals del vas de la piscina gran. Un cop analitzats tots els consums d'aigua de la piscina es va arribar a la conclusió que la fuita d'aigua es produeix almenys des del 2017, el que ha fet que el consum s'hagi incrementat de manera considerable. A més, s'ha comprovat que no s'havien dut a terme els treballs de manteniment necessaris per resoldre la problemàtica. Aquesta setmana s'han continuat amb els treballs per detectar quin és l'origen de la fuita i aquest divendres s'ha fet una comprovació estructural. La conclusió final és que també caldrà reforçar els pilars de formigó de la planta soterrània on s'han detectat algunes esquerdes.
La diagnosi prevista és la de reparar el vas principal de la piscina, una actuació que els tècnics han previst per a l'estiu de 2020. El pressupost municipal de 2020 ja va preveure una partida en el capítol d'inversions per solucionar la problemàtica.

L'equip de govern ha comunicat que realitzarà compensacions econòmiques als socis de la piscina un cop es pugui conèixer el temps que romandrà tancada a causa de la reparació.

Arxivat a: Ajuntament, Esports, Successos
Piscina Can Butjosa