Portada > Actualitat > Notícies > La Policia Local i Protecció Civil controlen el compliment del confinament amb drons

La Policia Local i Protecció Civil controlen el compliment del confinament amb drons

23/03/2020

Des d'aquest cap de setmana, els cossos de la Policia Local i Protecció Civil fan sortides a diferents espais de Parets amb els drons, per tal de controlar el confinament de la població, tal com estableix el Reial Decret 463/2020 de declaració de l'estat d'alarma per la gestió de la situació de crisis sanitària ocasionada pel COVID19.

En concret es tracta de quatre aparells, cada un dels quals té una funció concreta assignada. Els primers disposen d'una càmera que grava les imatges i visualitzen les persones que no compleixen amb els supòsits contemplats com a excepcions per estar al carrer; un altre té un altaveu que serveix per avisar i donar les indicacions i els avisos pertinents a la ciutadania i, el darrer, està dotat amb una càmera d'infrarojos que, a una distància de 50 metres, pot mesurar la temperatura corporal i detectar si la persona té febre, amb la qual cosa es pot actuar amb rapidesa i, si és necessari, avisar als serveis d'emergència. 

Incorporar aquesta tecnologia ha estat possible gràcies a l'empresa 112dron i als seus col·laboradors, que han facilitat a la Policia Local de manera desinteressada els components que s'han incorporat als aparells i dos drons per ampliar la flota de la qual ja disposa el municipi.

El video resum de les actuacions del cap de setmana es pot veure a l'enllaç: https://vimeo.com/399681944

Arxivat a: Ajuntament, Informació coronavirus, Salut, Seguretat
Drons policia local