Portada > Actualitat > Notícies > Desafortunadament el roure caigut de la plaça Salut no es podrà salvar

Desafortunadament el roure caigut de la plaça Salut no es podrà salvar

22/04/2020

Aquesta matinada ha caigut el roure situat a la plaça de la Salut. Immediatament, els equips de Protecció Civil i la Policia Local de Parets s'han traslladat per valorar els danys causats per l’arbre.

Ja durant el matí, els tècnics de Verd Urbà i Medi Ambient s'han desplaçat fins a la plaça per fer un informe preliminar que, segons tots els indicis, preveu impossible la recuperació d'aquest exemplar per diverses raons, entre les quals que la base i les arrels estaven molt deteriorades. Això no obstant, es farà un informe definitiu explicant els detalls, que es donarà a conèixer tant bon punt estigui finalitzat.

En aquests moments, s'està procedint a tallar les capçades per restituir el subministrament de la línia elèctrica que s'ha malmès per la caiguda, i que ha deixat sense llum algunes llars. 

La regidora de Medi Ambient, Rosa Martí, comentava que “el tronc principal es guardarà i s’estudiarà el nombre d’anys que tenia comptant el nombre d’anells. A més, es tallarà una llesca que es lliurarà a l'escola Pompeu Fabra com a record i com un element educatiu que servirà als escolars per estudiar l’edat dels arbres”. Martí també afegia que “l’equip de govern lamenta la pèrdua d’un arbre que formava part del paisatge urbà, que ocupava un volum considerable i feia una gran aportació al medi ambient”.

En aquest espai es plantarà un exemplar nou que substituirà aquest roure singular de glans grosses que formava part de l'antic bosc de la Torre de Malla, que arribava fins a l'estació del tren.

Cal recordar que els roures només poden créixer a partir de glans germinades i no es poden reproduir a través de branques.

Arxivat a: Medi ambient, Via pública
Roure centenari pl de la Salut