Portada > Actualitat > Notícies > Ampolles de vidre, paper reciclat i gots de cartó biodegradable a les dependències municipals per generar menys residus

Ampolles de vidre, paper reciclat i gots de cartó biodegradable a les dependències municipals per generar menys residus

04/06/2020

L'Ajuntament de Parets continua en la seva ferma aposta pel medi ambient i per la reducció d'elements contaminats. Per aquest motiu, i en el marc del Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra el 5 de juny, es repartiran entre els treballadors i treballadores municipals ampolles de vidre reutilitzables, amb l'objectiu d'eliminar els gots d'un sol ús en màquines expenedores d'aigua, i se substituiran els gots de plàstic per altres de cartó biodegradable.

L'objectiu d'aquesta mesura és generar menys residus i aconseguir un menor impacte ambiental associat a la fabricació d'elements d'un sol ús. El Parlament Europeu va aprovar, el passat mes de març, una normativa segons la qual, a partir del 2021, es prohibeixen els articles de plàstic d'un sol ús. Segons càlculs de la Unió Europea, aquests representen prop del 70% dels desfets plàstics que contaminen les aigües i platges del territori comunitari.

Una altra de les mesures que s’ha adoptat i que s’està implantant és la substitució del paper blanc per paper reciclat en totes les dependències municipals. L’ús de paper blanc contribueix a la sobreexplotació dels recursos forestals, a la utilització de productes químics contaminants (clor, metalls pesants, etc.), i al malbaratament d’energia i aigua, entre d’altres, mentre que el paper reciclat permet reduir el consum de matèries primeres com ara fusta, aigua i energia. 

Plantada d'arbres a Can Serra

Per commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient, l'Escola de la Natura havia previst per al mes de juny una matinal per la plantada d'arbres a l'espai de Can Serra, amb la participació de públic familiar. La plantació s'havia de dur a terme en una parcel·la municipal, annexa a l'espai on ja es va fer una plantació l'any 2007.

Finalment, l'activitat no es podrà portar a terme tal com estava previst, i s'ha decidit posposar-la fins a la tardor, quan es pugui fer amb totes les garanties sanitàries.
Amb aquesta actuació es pretén incrementar la massa forestal en un indret que actua com a connector biològic entre l'espai de Gallecs i el riu Tenes i, alhora, augmentar la biodiversitat d'espècies de fauna i vegetació en aquesta zona. Concretament, la previsió és plantar 9 Pins, 12 alzines i 3 xiprers, així com una trentena de  plantes aromàtiques.

Represa de les sessions a la Taula de treball pel canvi climàtic

El passat 6 de març, l'Ajuntament va presentar, a la Sala d'Exposicions Can Rajoler, la Taula de treball pel canvi climàtic. La primera trobada de la Taula de treball es va celebrar el 10 de març, i va servir per definir les línies estratègiques i de treball del grup. Les sessions posteriors es van ajornar per causa de la declaració de l'estat d'alarma per la COVID-19, i es reprendran el pròxim 29 de juny, amb la taula sobre contaminació atmosfèrica.

Arxivat a: Medi ambient
Setmana medi ambient 2020 banner