Portada > Actualitat > Notícies > Parets acull el plenari de la Taula Vallès Oriental Avança (TVOA)

Parets acull el plenari de la Taula Vallès Oriental Avança (TVOA)

14/07/2020

Parets serà l'amfitriona del plenari de la Taula Vallès Oriental Avança (TVOA), que tindrà lloc aquest dijous 16 de juliol, a les 10 h, a la Sala Basart Cooperativa de Parets del Vallès.

Els punts de l'ordre del dia inclouen la presentació i ratificació del Pla de Reactivació Econòmica i Social del Vallès Oriental, donar compte de l'estat de situació dels grups de treball de la Taula Vallès Oriental Avança i, finalment, un torn de precs i preguntes.

Presentació inicial del Pla de Reactivació Econòmica i Social del Vallès Oriental

Recentment, la regidora de Foment de l'Ocupació, Promoció Econòmica, Empresa i Emprenedoria, Carme Herrero, va assistir a la presentació del Pla de reactivació econòmica del Vallès Oriental, que es va donar a conèixer a Granollers, i que aquest dijous es ratifica.

El Pla, elaborat pel grup de reactivació econòmica, marca les línies que es desenvoluparan a la comarca els pròxims mesos per fer front a l'impacte econòmic resultant de l'emergència sanitària. Consta de 12 línies amb un total de 76 actuacions que seran desenvolupades pels diferents actors, tant públics com privats.

Algunes de les actuacions destacades, van en la línia de reforçar l'Observatori-Centre d'Estudis; posar a disposició dels ens locals recursos tècnics, on destaca la creació d'un servei d'assistència tècnica als municipis, i la tasca que desenvoluparan els grups de treball de polígons; plans d'ocupació que incloguin perfils derivats de la crisi de la Covid-19; promoure i destinar eines i inversió econòmica de suport a l'FP per fomentar nous oficis i necessitats o espais virtuals per a emprenedoria en èpoques de Covid-19; impulsar circuits curts de comercialització, circuits de producció, proveïment i serveis de proximitat, tant en l'àmbit de l'alimentació com en els serveis o l'energia a través d'un Market place o treballar des del Servei de Turisme en el posicionament del Vallès Oriental com a destinació turística, apostant per un model basat en el turisme de proximitat i en la sostenibilitat, entre d'altres.

En referència al Pla de Reactivació Econòmica, la regidora Carme Herrero explicava com es va articular: "es va crear un grup de treball de reactivació econòmica, bàsicament per actuar a curt termini i poder donar resposta a la situació que estan vivint les empreses, els emprenedors, els treballadors, les PIMEC, etc. A Parets, aquesta situació no ens ha estat aliena i també ens ha afectat".

"Aquest Pla és un repte que ens ha de servir per estar més a prop de la ciutadania i de tot el sector empresarial i comercial i, alhora, per avançar, aprofitar aquesta situació per reinventar-nos i aplicar polítiques pròpies en la comarca", afegia Herrero.

El grup de treball de reactivació econòmica està format pels membres de la Comissió Executiva de la TVOA (Consell Comarcal, UGT, CCOO, UEI, PIMEC, els ajuntaments de Granollers, Mollet del Vallès, les Franqueses del Vallès, Sant Celoni i Parets del Vallès i el SOC), els portaveus dels grups polítics del Consell Comarcal, l'Associació Hotels Vallès Oriental i el Gremi d'Hostaleria del Vallès Oriental.

Arxivat a: Ajuntament, Comerç i empresa, Ocupació
Presentació Pla de Reactivació Econòmica i Social del Vallès Oriental