Portada > Actualitat > Notícies > Nova eina de participació ‘Decidim Parets’, comptem amb tu

Nova eina de participació ‘Decidim Parets’, comptem amb tu

11/08/2020

L’Ajuntament de Parets ha impulsat ‘Decidim Parets’ una nova aplicació web de codi lliure desenvolupat per múltiples institucions i organitzacions. És un projecte col·laboratiu que posa la tecnologia al servei del govern obert mitjançant el sistema eparticipation.

El nou portal ofereix l’opció de formar part dels processos participatius oberts i opinar en les decisions que afecten el municipi. Sota el lema “Construïm una societat més oberta, transparent i col·laborativa”, els ciutadans i ciutadanes es poden registrar a la plataforma, realitzar propostes, donar suport a les ja existents o promocionar els canvis que els agradaria veure. 
El regidor de Participació i Innovació, Lluís Moreno, afirma que es tracta “d’una manera de vincular l’espai físic i l’espai digital per poder millorar en transparència, participació i democràcia participativa”.
Decidim Parets ofereix múltiples solucions i té diversos objectius com ara:

·         Promoure una governança democràtica d'infraestructures digitals que dona resposta a la demanda de participació ciutadana a través de la qual es pot gestionar qualsevol procés participatiu, com els pressupostos participatius o les propostes ciutadanes.

·         Connectar els canals digitals amb els processos de participació presencial a través d’una agenda de trobades geolocalitzades impulsades pel govern perquè la societat pugui participar de tots els aspectes de la vida política i organitzativa, com la legislació col·laborativa.

·         Afavorir la deliberació entre la ciutadania, el teixit associatiu i el govern mitjançant fòrums de debat, donar suport a les propostes, realitzar comentaris i fer trobades ciutadanes.

·         Preguntar a la ciutadania sobre qualsevol proposta o decisió a través d’enquestes personalitzades i consultes o referèndums amb un sistema de votació electrònic segur.

·         Publicar els resultats dels processos participatius amb la possibilitat de fer una avaluació i un seguiment per tal de millorar en els pròxims processos.

·         Vincular les iniciatives ciutadanes a través de la plataforma on es pot donar l’opció d’incloure un punt en l’ordre del dia, així com convocar trobades de barri.

·         Cooperar i donar eines d’autogestió a la ciutadania per ajudar a la seva organització a través d’espais participatius propis en línia on poden disposar la documentació i les seves propostes.

·         Informar i publicitar l’activitat de la plataforma mitjançant la integració amb xarxes socials, a través d’un blog integrat a la plataforma, i la possibilitat d’enviar newsletter de forma personalitzada tots els usuaris de la comunitat.

A més, incorpora un sistema de gamificació i de missatgeria interna que incentiva a la comunitat a participar de la plataforma, així com una monitorització de les dades de participació.

Parets del Vallès, 11 d’agost de 2020

Arxivat a: Participació, Societat
Decidim Parets