Portada > Actualitat > Notícies > Tractament de control de la processionària a Parets

Tractament de control de la processionària a Parets

05/11/2020

S’actuarà en els espais verds i equipaments municipals del municipi

Avui dijous i demà divendres, dies 5 i 6 de novembre, durant la nit, l’Ajuntament de Parets iniciarà la primera fase dels treballs pel tractament de control de l’eruga processionària. Consisteix en una polvorització amb insecticida autoritzat i, posteriorment al llarg del mes de novembre, una segona fase d’endoteràpia que es basarà a injectar una substància fitosanitària al tronc de l’arbre. ‘Vertimec’ és d’origen natural i circula pel sistema vascular de l’arbre fent que en els dies posteriors sigui capaç de combatre la plaga.

Es recomana que durant la polvorització s’eviti la presència de personal aliè i sense equip de protecció, a més de la retirada de qualsevol animal domèstic i del tancament de balconades, finestres i portes. Podeu consultar les zones d’actuació en els fitxers adjunts.

Parets disposa d’una quantitat important d’arbres sensibles a la plaga, comunament coneguda com l’eruga del pi, ubicats en carrers, parcs, escoles i espais privats. Conscients dels problemes de salut pública relacionats amb aquesta plaga, el municipi ja compta amb un pla d’intervenció en les seves àrees de gestió directa. No obstant això, és important apel·lar a l’aplicació d’aquestes mesures en àrees privades o privades d’ús públic on es puguin trobar aquest tipus d’arbres. Per tant, totes les persones propietàries d’arbres sensibles a aquesta plaga poden sol·licitar més informació sobre què fer i quan en el correu electrònic que trobareu al final d’aquesta notícia.

Per avisar de qualsevol incidència es pot fer una notificació a la bústia d'incidències del web municipal, trucar al telèfon 93 573 88 88, o escriure al correu electrònic (Necessites javascript per veure aquest correu-e). En cas d'emergència heu de trucar a la Policia Local, al telèfon 93 573 73 00.

 

Arxivat a: Medi ambient, Via pública
Processionària

Arxius adjunts