Portada > Actualitat > Notícies > Primeres vacunes per als usuaris i professionals de la Residència Pedra Serrada de Parets

Primeres vacunes per als usuaris i professionals de la Residència Pedra Serrada de Parets

11/01/2021

La vacuna és gratuïta i l'administra el personal sanitari mitjançant una injecció al braç

42 avis i àvies i 58 professionals de la Residència Pedra Serrada de Parets rebran demà al migdia la primera dosi de la vacuna contra la COVID-19. El Departament de Salut ho ha comunicat avui mateix seguint la previsió de completar la vacunació dels residents i treballadors de les residències del Vallès Oriental en dues setmanes.

La vacuna és gratuïta i s'administrarà als interns i treballadors que prèviament han signat l'autorització necessària per rebre la injecció. Un cop vacunades, totes les persones hauran d’esperar unes tres setmanes més per rebre la segona dosi i posteriorment ja els farà efecte en el seu cos i així evitaran un possible contagi en el futur, ja que estaran immunitzades. Les dosis les administren el personal sanitari mitjançant una injecció al braç. 

Des de fa molts mesos, a la Residència Pedra Serrada no s’ha tornat a detectar cap altre cas positiu de Coronavirus.

L'equipament municipal és gestionat per la Fundació Sanitària Mollet des de la seva inauguració el 2012.

Fins aquest dilluns 11 de gener, i segons ha informat la Generalitat, s’han posat 68.306 vacunes de la COVID-19 a tota Catalunya, majoritàriament entre els avis i àvies que viuen en les residències i el personal d'aquests centres. El pla de vacuncació contempla iniciar la vacunació entre els grups de més risc: residents i personal de les residències, professionals sanitaris i persones dependents.

Què és la vacuna contra la COVID-19? Per què ens hem de vacunar?

La vacuna contra la COVID-19 és el punt final d’un llarg procés científic. Durant aquests darrers mesos, més de 250 grups científics i de recerca a escala global han participat coordinadament per desenvolupar la vacuna contra la COVID-19. Aquesta, com qualsevol altra, pretén generar anticossos a la persona a qui s’administra, per protegir-la del virus i de la seva malaltia.

La vacunació també té com a objectiu arribar a la immunitat de grup, la qual cosa és fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia; quan una part de la població ja té els anticossos proporcionats per la vacuna, el virus queda bloquejat i disminueixen la seva propagació i els contagis fins a un nombre residual.

La pandèmia de la COVID-19 està generant costos humans i econòmics globalment. És per això que el desenvolupament de les vacunes per poder controlar la pandèmia ha estat un repte mundial que ha tingut una resposta internacional organitzada i eficaç sense precedents.

En aquest context, la vacuna contra la COVID-19 esdevé l’eina principal per fer front a la pandèmia. Ha estat desenvolupada de manera coordinada, amb més de 250 grups d'investigació i centres de recerca. El procés d'investigació ha estat observat amb rigorositat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i té l’aprovació de l’Agència Europea de Medicaments (EMA), la qual té un paper molt important a l’hora de permetre’n el desenvolupament, la distribució i l’aplicació.

Més informació 

Per a més informació podeu consultar la web Departament de Salut on hi trobareu informació sobre la vacunació, preguntes freqüents i motius per vacunar-se. 

Arxivat a: Espai COVID-19, Gent Gran, Salut
La vacuna és gratuïta i l'administra el personal sanitari mitjançant una injecció al braç

Arxius adjunts