Portada > Actualitat > Notícies > Sa majestat el Rei Carnestoltes visitarà les escoles de Parets

Sa majestat el Rei Carnestoltes visitarà les escoles de Parets

04/02/2021

El Carnestoltes anirà acompanyat de l’actuació del grup Artristras Teatre

El pròxim dimarts 9 i divendres 12 de febrer, el Rei Carnestoltes anirà a visitar els nens i nenes de diversos centres escolars del municipi.

El dimarts dia 9 de febrer, a partir de les 9 h, sa majestat anirà a l’Escola Lluís Piquer, a les 10 h, a l’Escola Pau Vila i, a les 11 h, a ACESCO.

Divendres, 12 febrer serà el torn de les escoles Pompeu Fabra, a les 9 h; l’Escola Bressol El Gargot, a les 10 h i, a les 11 h, s’arribarà fins a l’Escola Vila Parietes.

En totes les visites el Rei dels poca-soltes anirà acompanyat dels components del grup Artristras Teatre.

A causa de la pandèmia de COVID-19, enguany no hi haurà espectacle de carrer i el Rei Carnestoltes només farà visites a les escoles de Parets que ho han sol·licitat. L’activitat està reservada exclusivament a l’alumnat d’aquests centres i es respectaran totes les mesures de seguretat i higiene relatives a l’emergència sanitària.

Dijous Gras

El dijous 11 de febrer, Dijous Gras, algunes escoles sortiran a esmorzar als parcs del municipi. El Dijous Gras o Llarder marca el tret de sortida tradicional a les festes de Carnaval. Per celebrar la jornada és costum menjar ous, botifarra i coca de llardons. Tradicionalment, aquest dia era l'inici d'una setmana destinada a atipar-se de menges prohibides durant la Quaresma, bàsicament de carn i ous. La Quaresma comença el dimecres de la setmana següent amb el Dimecres de Cendra i acaba quaranta dies després amb l'arribada de la Pasqua. 

Carnestoltes a les biblioteques

Per celebrar el carnaval, la Biblioteca Can Rajoler proposa una comparsa virtual que es farà a través de les xarxes socials del centre. Per participar cal recollir a l’equipament la bossa amb els materials i les instruccions, elaborar la màscara tal com s’indica, i fer-se una foto que s’haurà d’enviar per correu electrònic a l’adreça (Necessites javascript per veure aquest correu-e), abans del 10 de febrer.

Pel que fa a la Biblioteca Infantil i Juvenil Can Butjosa, el pròxim 11 de febrer es farà una hora del conte virtual dedicada al Carnestoltes. Per rebre l’enllaç que permetrà accedir a l’activitat cal apuntar-s’hi prèviament per telèfon al 93 562 23 53, per correu electrònic a (Necessites javascript per veure aquest correu-e), presencialment al taulell o a través de la pàgina web bibliotecacanbutjosa.cat.

A més, durant la setmana de Carnaval, des de la biblioteca conviden als infants a anar disfressats i l'equip del centre els hi deixarà en préstec el llibre relacionat amb la seva disfressa. També es poden enviar fotos amb disfresses al correu (Necessites javascript per veure aquest correu-e) per compartir a les seves xarxes socials. Durant la setmana de Carnaval el personal de la biblioteca es disfressarà de personatge de conte per al joc "Endevina de quin conte he sortit!".

Arxivat a: Ajuntament, Cultura, Educació, Esdeveniments
Carnestoltes a les escoles en anys anteriors
Carnestoltes a les escoles en anys anteriors
Carnestoltes a les escoles en anys anteriors
Carnestoltes a les escoles en anys anteriors
Selecció de llibres per Carnestoltes
Material per crear una màscara

Arxius adjunts