Portada > Actualitat > Notícies > Ja es poden presentar les obres per participar en el 34è Festival de la Poesia

Ja es poden presentar les obres per participar en el 34è Festival de la Poesia

25/02/2021

El termini d’inscripció per participar en qualsevol de les modalitats del concurs finalitzarà el 23 de juliol

El Niu d’Art Poètic ja ha fet públiques les bases per participar en el 34è Festival de la Poesia que se celebrarà el 23 d’octubre, a les 6 de la tarda al Teatre Can Rajoler.

Per participar en el concurs de Poesia inèdita, cada participant pot presentar només una obra, en català, que no hagi concursat en edicions anteriors del Festival, ni hagi estat guardonada en altres concursos i que no superi els 32 versos.

Els treballs es poden presentar en qualsevol de les dues modalitats següents:

 -Dins d'un sobre de format DIN A4 o similar, tancat, on hi consti "34è Festival de la Poesia, premi poesia inèdita", incloent-hi l'original, 4 còpies impreses i un sobre més petit que ha de contenir el títol de l'obra, les dades personals, un telèfon de contacte i un correu electrònic.

 -Per correu electrònic, a l’adreça (Necessites javascript per veure aquest correu-e), amb dos arxius: un amb el  poema, en tipus Arial, mida 14 i separació de versos simple; i l’altre, amb les dades personals, un telèfon de contacte i un correu electrònic.

Per participar cal adreçar-se al Servei de Cultura, carrer de Travessera, 1, (08150), cas d’escollir l’opció del correu ordinari, o bé al correu electrònic del Niu d’Art, (Necessites javascript per veure aquest correu-e).

Millor rapsode Premi Josep Fité

Pel que fa al premi Josep Fité al millor rapsode, cada participant enviarà, enregistrades en qualsevol mitjà i també per escrit, les dues poesies que recitarà. La primera serà de tema lliure i la segona ha de ser un poema original de la poeta convidada, Mireia Calafell. Ambdues poesies han de tenir un mínim de 20 i un màxim de 50 versos i seran les mateixes, sense cap variació, que recitarà el dia del Festival.

L’adreça postal i l’adreça electrònica, segons la manera en què es vulgui fer efectiva la candidatura, són les mateixes que en l’apartat de Poesia Inèdita, només que no cal preservar l’autoria en un arxiu separat i especificant que és per al certamen de Millor Rapsode.

Premi de Poesia visual

Per optar al premi a la millor poesia visual, cada participant pot presentar només una poesia visual, que no hagi estat guardonada en cap altre certamen. Aquest poema visual podrà participar a través d’una reproducció en format DIN A4, sobre la qual el jurat farà la deliberació.

L’adreça postal i l’adreça electrònica, segons la manera en què es vulgui fer efectiva la candidatura, són les mateixes que en l’apartat de Poesia Inèdita, especificant que és per a la Poesia Visual i aportant dos sobres o dos arxius segons el cas. Recordeu d’aportar, a més del poema, el full de característiques en el primer sobre o arxiu; i les dades personals en el segon.

Sigui quin sigui el procediment escollit, en tot cas s’haurà d’indicar l’escala a què ha estat feta la reproducció del poema visual i les seves característiques definitòries: materials, mides o qualsevol altra que l’autor consideri oportú. El concursant es compromet a presentar el poema guardonat el dia del Festival. La no presència (sense motiu degudament justificat) significarà la renúncia al premi.

El termini per participar en qualsevol de les modalitats del concurs finalitzarà el 23 de juliol. Els premis, en funció de la categoria escollida per participar, oscil·len entre els 200 i els 600 euros. Les bases íntegres del concurs es poden consultar a la web parets.cat, o bé adreçar un correu a (Necessites javascript per veure aquest correu-e).

Arxivat a: Cultura, Esdeveniments, General
Poema visual del 33è Festival de la Poesia l'any 2020

Arxius adjunts