Portada > Actualitat > Notícies > Es lliuren els premis del Concurs de Dibuix Infantil de la Fundació CASSA

Es lliuren els premis del Concurs de Dibuix Infantil de la Fundació CASSA

22/04/2021

El concurs posa punt final a les activitats incloses en programa educatiu mediambiental a Parets que, des de fa vint-i-quatre anys, es porta a terme en diferents mòduls als centres escolars

Ahir dimecres, 21 d’abril, la Sala d’Exposicions Can Rajoler, va acollir el lliurament de premis del concurs de dibuix infantil impulsat per la Fundació CASSA, en el marc del programa educatiu EDUCASSA. El lliurament va anar a càrrec de la vicealcaldessa i regidora d’Educació Casandra García, la regidora de Joventut, Maria Gorina, i el gerent de CASSA Igor Jovanovic.

CASSA ofereix cada any a les escoles de Parets el programa educatiu EDUCASSA: un conjunt d’activitats de sensibilització ambiental adaptades a totes les edats, des dels 3 fins els 14 anys,amb l’objectiu d’acostar el cicle integral de l’aigua i fomentar les bones pràctiques sostenibles entre els nois i noies, en la línia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible(ODS), concretament els números 6, aigua neta i sanejament; 12, producció i consum responsable; i 13, acció pel clima.

Aquest any, a conseqüència de la pandèmia, les activitats s’han adaptat per minimitzar el risc de contagi i per fer-se íntegrament a l’aula de l’escola, i la participació d’escoles ha estat menor que altres anys, sobretot en el primer trimestre del curs escolar.

L’EDUCASSA consta de 3 activitats, a més del Concurs de Dibuix, que en el seu conjunt, aporten una visió global del cicle integral de l’aigua:

On és l’aigua? (de 3 a 5 anys)
Activitat experimental i lúdica que descobreix als nens i nenes els diferents llocs on podem trobar l’aigua a la natura i la importància que aquesta té per a la vida. S’introdueixen les propietats físiques i organolèptiques de l’aigua i es fomenten bones pràctiques en relació amb el consum.

Dins l’aigua (de 6 a 9 anys)
Joc de simulació col·lectiu per part dels alumnes sobre l’aigua i la seva gestió municipal, distingint-ne les fases i qualitat i remarcant la importància de la preservació i el bon ús del recurs. També s’introdueixen els diferents estats en què podem trobar l’aigua a la natura.

El recorregut de l’aigua: des del lavabo fins al riu (de 10 a 14 anys)
El principal objectiu és conèixer el cicle de l’aigua al complet, fent especial atenció al procés de depuració i la seva contribució al foment de la biodiversitat. Aquest any no s’ha pogut visitar l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) del riu Ripoll, però s’ha fet una explicació i experiments a l’aula de l’escola.

Com a punt final de l’EDUCASSA, la companyia convoca un concurs de dibuix en què poden participar els i les estudiants d’entre 10 i 14 anys que prèviament hagin participat en el programa educatiu.

Un jurat extern, de l’àmbit de la cultura, la pintura i la comunicació és l’encarregat de decidir els guanyadors, que s’emporten una bicicleta de muntanya (1r premi), una càmera instantània (2n premi), i uns altaveus inal·làmbrics (3 accèssits). A més, CASSA premia també a l’escola d’on pertany el guanyador o guanyadora del primer premi amb un val de material escolar per valor de 150 euros.

Els guardonats en aquesta edició han estat Allan Muyuan Tian, amb el primer premi; Szofia Sarandakova, en segon lloc, i Natalia Nikulima, Jana Aragoncillo Oliva i Lucía Rubial Orós, guardonades amb els tres accèssits. Tots els premiats pertanyen a l’escola ACESCO.

Arxivat a: Ajuntament, Educació, Medi ambient
Lliurament de premis del  Concurs de Dibuix de la Fundació CASSA
Lliurament de premis del  Concurs de Dibuix de la Fundació CASSA
Primer premi del  Concurs de Dibuix de la Fundació CASSA
Segon premi del Concurs de Dibuix de la Fundació CASSA
Accèssits del Concurs de Dibuix de la Fundació CASSA